2 Delftse teams winnen Beneluxfinale First Lego League!

TU Delft

Op zaterdag 16 februari 2019 vond de officiële FIRST® LEGO® League Beneluxfinale plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. Er waren twee Delftse teams aanwezig: MarsMellows en The Donut Slayers, winnaars van de regiofinale in het Science Centre Delft op 15 december jl. Deze teams wonnen in Eindhoven respectievelijk de 1e prijs en de 2e prijs, en gaan door naar de grote finale: The FIRST World Festival van 24-27 april 2019 Detroit, USA.Het is de eerste keer dat teams uit Delft zo ver zijn gekomen, dus dubbelop feest!

FIRST® LEGO®
League Ruim 350 leerlingen van het primair onderwijs en voortgezet onderwijs uit de Benelux hebben de afgelopen maanden hard en vol enthousiasme gewerkt aan de uitdagingen van de FIRST® LEGO® League. De FIRST® LEGO® League is een programma van Stichting Techniek Promotie (STP). Zij maken zich sterk om wetenschap & technologie te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. De kinderen en jongeren hebben in teamverband zelf een robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd die zelfstandig missies in de ‘ruimte’ gaat uitvoeren. Binnen het thema ruimtevaart hebben ze zelf een probleemstelling geformuleerd en onderzoek gedaan naar de oplossing daarvan.

MarsMellows en The Donut Slayers
Beide vriendenteams hebben een robot gebouwd van lego binnen het thema ‘Into Orbit.’ Ze hebben samengewerkt onder schooltijd, maar ook buiten schooltijd om op een creatieve en technische wijze een probleem, dat zich voor zou kunnen doen in de ruimte, op te lossen.

Nog meer robotica
Naast de FIRST® LEGO® League levert het Science Centre Delft ook bijdrages aan verschillende andere roboticaprogramma’s, zoals: