Ark van Noach

Beschrijving organisatie

De Ark van Noach in Dordrecht biedt een leuk dagje uit voor jong en oud. Aan boord van deze replica van het oudste en tevens het grootste houten schip ter wereld, vindt u activiteiten voor het hele gezin. U krijgt een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben.

Op circa 20.000 m2 bieden we u presentaties over de geschiedenis van Noach, wetenschappelijke achtergrond informatie, diverse schilderingen rondom het thema, filmzalen en een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over rivier de Merwede en de stad Dordrecht. Ook zijn er aan boord twee grote amfitheaters waar verschillende evenementen zullen plaatsvinden zoals concerten, musicals en nog veel meer.

Verschillende levende dieren en polyester replica’s van dieren zult u tegen komen. Kom en bekijk de vogeltjes en konijnen of sta oog in oog met een levensgrote olifant! De ‘Ark belevenis’ neemt u mee terug naar het verhaal van Noach. Kom aan boord!

Ontdek binnenkort de mogelijkheden van het scholenpakket en beleef het avontuur van Noach op school. Een excursie op het schip in Dordrecht maakt de beleving compleet. Speciaal voor basisonderwijs biedt Ark van Noach een lespakket, waarmee het verhaal van Noach voor leerlingen en docenten nog meer tot leven komt. Wilt u meer informatie ontvangen over dit pakket van Ark van Noach, schrijf u dan nu alvast in voor het informatiepakket!

Adres: 
Maasstraat 14
3313 CR
Dordrecht

Contact: