Ecomare

Beschrijving organisatie

Ecomare omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. We werken aan natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Ecomare is volledig rolstoeltoegankelijk.

Het nieuwe bassin bij het terras heeft grote kijkruiten waardoor je de zeehonden onder water ziet zwemmen, de grijze zeehonden hebben een extra diep bassin zodat ze lekker kunnen duiken en voor de opvangzeehonden zijn drie grote bassins gebouwd.
Eén bassin is speciaal ontworpen voor de bruinvissen die je vanaf dit seizoen bij ons kunt bewonderen.
 
Ecomare is de 'Westelijke Waddenpoort' waar je alles kunt ontdekken over de unieke waarden van het Werelderfgoed Waddenzee.

Ecomare verzorgt verschillende natuurexcursies op Texel samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging.Programma's [&] excursies voor scholen moeten telefonisch besproken worden.

Een bezoek aan Ecomare krijgt extra inhoud door een inleiding. Een educatief medewerker bereidt de leerlingen op interactieve wijze voor op het bezoek en geeft informatie over Ecomare, de natuur, cultuur en historie van Texel, de Noordzee en het waddengebied.

Leerlingen kunnen vragen stellen en ook voorwerpen aanraken! Hoe zacht is de vacht van een zeehond en hoe scherp zijn z'n tanden?

De inleiding duurt een half uur. Vervolgens verkennen de leerlingen Ecomare onder begeleiding van hun eigen leerkrachten, met behulp van educatieve kraskaarten. Deze kraskaarten zijn beschikbaar op verschillende niveaus.

Een inleiding is gratis, tijdig reserveren is noodzakelijk.

 

Adres: 
Ruijslaan 92
1796 AZ
De Koog – Texel

Contact:

E-mailadres: