Geef je kerstboom aan de bavianen in DierenPark Amersfoort

Traditiegetrouw gaat rondom Driekoningen de kerstboom weer de deur uit. De dieren uit DierenPark Amersfoort weten hier wel raad mee. “Jouw kerstboom is een reuzeleuk speeltje voor de tijgers, beer, bavianen en olifanten in ons park”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. Op zondag 6 januari kan iedereen zijn onbehandelde boom inleveren bij het dierenpark voor deze dieren.

Het Amersfoortse dierenpark biedt de kerstbomen aan als verrijking. “De dieren spelen met de bomen en de tijgers slijpen er bijvoorbeeld hun nagels aan”, legt Marije uit. “Natuurlijk worden alle bomen eerst gecheckt door de dierverzorgers voordat de dieren er bovenop springen.” Kerstbomen met spijkers, versieringen of nepsneeuw kunnen niet worden ingeleverd.

De kerstbomen worden op zondag 6 januari ook meteen aan de dieren gegeven. “Bavianen blij en jij blij, want elke bezoeker die zijn boom inlevert kan die dag met eigen ogen zien hoe de dieren genieten van hun cadeaus”, vertelt Marije. “Een dierverzorger vertelt waarom wij kerstbomen geven en waarom de dieren hier graag mee spelen.” Bezoekers krijgen als bedankje voor elke ingeleverde kerstboom vijf euro korting op een entreekaartje van DierenPark Amersfoort op die dag.