Glutenvrije Pieten nemen hun intrek in Pietendorp

Zaterdag 23 en zondag 24 november én zondag 1 december is het feest: dan is het weer Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten en Hengelpieten… ze zijn er weer allemaal bij! Meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum. En dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait! Dit jaar zijn er zelfs Glutenvrije Pieten. Tickets voor het Pietendorp zijn online te koop via de website van het Zuiderzeemuseum. Je koopt je tickets met €4,- korting tijdens de voorverkoop, die tot en met 15 november loopt.   

Overal in het buitenmuseum zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Ontmoet niet alleen de Sportpieten en Danspieten, maar ook de Surprisepieten en Feestpieten. Ga dit jaar langs bij het Pietenmeetpunt, waar jij kunt laten opmeten wat voor soort Piet jij bent. Ben je al net zo lang als de staf van Sinterklaas? Heb jij handige, lange armen om grote pakjes vast te houden? Haal hier jouw eigen Hulppieten checklist. Bezoek de Pieten Ziekenboeg, waar alle zieke en gewonde Pieten worden behandeld.

Glutenvrije Piet

Speciaal voor de kinderen met glutenintolerantie zijn er zakjes gevuld met heerlijke kruidnoten. De Glutenvrije Piet deelt deze uit bij Piets Gezondheidswinkel en is te herkennen aan zijn schort met de tekst ‘glutenvrij.nl.' Deze pepernoten worden je aangeboden in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Eigen Pietenmuts

Haal je eigen gratis Pietenmuts met jouw naam en kom knutselen in het Pietenknutselatelier (€ 2,50 per kind). Bezoek daarnaast Amerigo’s stal en zijn hoefsmid, speel chocoladeletter-LINGO of de Pietenpepernotenquiz. Vaar mee in de Swingende Stoombootjes en wie gaat er winnen in de Vliegende Pietenrace? Doe jij ook mee met de Pietenpakjesrace en de Pietenstoelendans? Of help je liever in de Pietenpakkenwasserij? Op het speciale Pietenoefendak kunnen alle kleine Hulppieten een echte Pietentraining volgen. Zij leren hier pakjes in de schoorsteen te gooien om er daarna ook zelf door naar beneden te komen.

De enige échte Pakjesboot

Ben jij ook zo benieuwd naar de pakjesboot van Sinterklaas? Pakjesboot 12 is de enige échte boot van Sinterklaas, ook bekend van televisie. Je kunt deze boot bezoeken en van binnen bekijken op zaterdag 23 en zondag 24 november. Zie hier met eigen ogen waarmee de Pieten én Sinterklaas hun jaarlijkse oversteek maken van Spanje naar Nederland en weer terug.

Voor het bezoek aan Pakjesboot 12 koop je aparte tickets (€ 2,50 p.p.) en reserveer je je eigen tijdslot. Let op! De kaartjes voor de Pakjesboot zijn alleen geldig i.c.m. een bezoek aan het Pietendorp. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt.