Kindercolleges bij de MuseumJeugdUniversiteit

In november a.s. kunnen nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar weer colleges volgen aan de MuseumJeugdUniversiteit. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerp zoals uitvinders, het heelal en dinosaurussen. Samen met Sterrenwacht Cosmos en Natura Docet Wonderryck Twente organiseert Oyfo Techniekmuseum drie colleges voor kinderen.

Wat is de MuseumJeugdUniverseit?

Verschillende musea in Nederland organiseren ieder halfjaar een aantal colleges, speciaal voor kinderen. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of interessant onderwerp dat gaat over het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappers of experts uit het vakgebied en weten dus heel veel over hun onderwerp. Je mag hen dan ook het hemd van het lijf vragen.

De colleges

De colleges in dit voorjaar gaan over interessante onderwerpen:

∙ Op zondag 10 november vertelt dr. Sebastiaan de Vet bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop over planeten: Hoe onderzoek je een planeet? Je mag door een telescoop kijken en er zijn proefjes.

∙ Op zondag 17 november maart stap je samen met Michel Kroese in de wereld van de muziek en trillingen. Want: Is de bas de basis van alle muziek? Dit college vindt plaats bij Oyfo Techniekmuseum. En je gaat zelf aan de slag om lage tonen te laten klinken!

∙ Op zondag 24 november is Ben Coelman te gast in Natura Docet Wonderryck Twente. Hij vertelt over de belangrijke rol die dieren in de muziek spelen. Maar, hoe klinken dieren in de muziek? Luister of kijk hoe je dieren ontdekt in verschillende muziekstukken.

Informatie

Ieder college duurt ongeveer een uur, op zondagen van 11.00 tot 12.00 uur. Een collegekaart voor drie colleges kost € 22,50. Aan het einde van de serie colleges krijg je een diploma. Je kunt je inschrijven via de website van de museumjeugduniversiteit. Wil je meer weten, kijk dan op www.oyfo.nl