Museon familiebestemming tijdens de voorjaarsvakantie

Museon

In het Museon in Den Haag is tijdens de voorjaarsvakantie veel te zien en te doen! Naast tentoonstellingen als ‘One Planet’, ‘Ötzi, the Iceman - onderzoek de mysterieuze ijsmummie’ en ‘National Geographic Colors of the World’, worden veel activiteiten voor de bezoekers georganiseerd.
Theatergezelschap Mar&Co presenteert de unieke theatrale rondleiding ‘Onze wereld is een wonder’. Samen met Ivy en Oliver beleef je de tentoonstelling ‘One Planet’ en ontdek je hoe bijzonder onze wereld is!
Je kunt ook een Detective Training volgen en een misdaad oplossen of in de makeshop een eigen UV-lampje maken. Of probeer een kluis te kraken in de Museon Escaperoom!
Het complete activiteitenprogramma is te zien op https://www.museon.nl/nl/alle-activiteiten

Ötzi, the Iceman - onderzoek de mysterieuze ijsmummie
Het is ruim 25 jaar geleden dat de ijsmummie Ötzi werd gevonden aan de rand van een gletsjer in de Ötztaler Alpen. Er is in de afgelopen twintig jaar veel onderzoek gedaan naar de ijsmummie. Al de uitkomsten uit de verschillende onderzoeken geven ons een kijkje in de geschiedenis van de meer dan 5000 jaar oude mummie.
In deze interactieve tentoonstelling kan iedereen, jong en oud, aan de slag als forensisch onderzoeker. Trek je labjas aan, neem je sporendossier mee en gaan mee op onderzoek! Los jij deze Cold Case op?
De tentoonstelling is te zien tot en met 6 september 2020.

National Geographic Colors of the World
Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil. In de tentoonstelling National Geographic Colors of the World wordt aandacht besteed aan perceptie, betekenis en symboliek van kleuren in onze wereld. Kleur kan ons kalmeren, kleur kan ons energie geven, kleur kan ons verbazen en iedereen heeft een favoriete kleur! En wat is de betekenis van kleur bij dieren?
Deze inspirerende fototentoonstelling laat de bezoeker op een verrassende manier naar onze planeet kijken. Er worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian Skerry, Robert Harding en George Mobley (zie foto). De opstelling bestaat uit ruim 50 speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen, met LED-technologie.
De tentoonstelling is te zien tot en met 1 maart 2020.

 

One Planet
Onze permanente tentoonstelling gaat over onze wereld en onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en hoe we op deze planeet samen kunnen leven. Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie, waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: 'Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?'

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.