Nieuws

Dierenpark Amersfoort

De lichtroze flamingo-familie uit DierenPark Amersfoort verwelkomt 39 nieuwkomers.

Tilburg

De totale line-up van de stad op één platform

05 februari 2019
muZIEum

Traditiegetrouw organiseert het muZIEum ook deze voorjaarsvakantie een evenement dat geheel in het teken staat van het níet zien. Van 16 februari t/m 10 maart kunnen bezoekers aan de slag met de activiteit genaamd ‘De blinde bouwmeester’.

schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam heeft dit seizoen al meer dan 30.000 inschrijvingen voor het schoolschaatsen ontvangen, dat is een record. Nog nooit kwamen er in één seizoen zoveel kinderen in schoolverband schaatsen. 

staatsbosbeheer drents friese wold

Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar dit nationale park is meer dan bos alleen. In het Drents-Friese Wold dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras.

De Schoolreisgids

Vandaag valt hij bij alle scholen in Nederland op de mat: De Schoolreisgids 2019. In het magazine staan weer leuke nieuwtjes, tips en achtergronden van en over uiteenlopende schoolreisbestemmingen in het hele land.

Dierenpark Amersfoort

Een witte sneeuwlaag ligt vandaag in de dierverblijven van DierenPark Amersfoort. “Voor de tijgers een extra reden om op onderzoek uit te gaan en ook de wolf snuffelde rond tussen de witte vlokken”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders.

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft er een nieuwe panda bij. Het rode panda-mannetje heeft gezelschap gekregen van vrouwtje Yena. “Wij zijn heel blij dat wij haar in ons park mogen verwelkomen”, vertelt dierverzorgster Lotte Gielen. “Hopelijk slaat de vonk snel over tussen de twee.”

Dierenpark Amersfoort

De groep kamelen in DierenPark Amersfoort heeft gezelschap gekregen van een nieuwe mannetjeskameel. “De introductie gaat goed en kameel Bertil lijkt zich al prima thuis te voelen”, vertelt dierverzorger Richard van Sluis.

schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam organiseert op maandag 21 januari de allereerste Blue Monday Skate. Alle bezoekers kunnen zo de Blue Monday blues overwinnen op het lekkerste ijs van Rotterdam.