Beeld en Geluid op school.

beeldnibg.jpg

Scholen zijn sinds 2006 verplicht aan burgerschapsonderwijs aandacht te besteden. Het vak burgerschap gaat over het voorbereiden van leerlingen op hun plek in de maatschappij. Maar hoe verwerk je dit in de les? Wij helpen daar graag aan mee! We  bieden de leukste workshops voor primair en voortgezet onderwijs op het snijvlak van media en burgerschap.

Media en burgerschap
Media spelen een grote rol in het leven van kinderen en jongeren en beïnvloeden voor een belangrijk deel hun identiteit. Je bent steeds meer wat je kijkt, deelt en maakt. Het kritisch en bewust omgaan met media, en het reflecteren op de relatie tussen media en de maatschappij zijn belangrijke onderdelen van burgerschap.

 

Primair onderwijs
Voor leerlingen van het primair onderwijs bieden we workshops die hen leren hoe media werken en hoe ze er zelf mee om kunnen gaan.  Door zelf aan de slag te gaan, ontwikkelen ze een kritische houding ten opzichte van media en informatie. Welke trucjes gebruiken influencers om onze mening te beïnvloeden? Wat is het effect van emoji’s en gifjes in onze communicatie en welke trucjes gebruiken nepnieuwsmakers om ons  voor de gek te houden?

 

Voortgezet onderwijs 
In ons aanbod voor het voortgezet onderwijs voegen we daar meer reflectie toe. Wat is de wisselwerking tussen media en maatschappij? Hoe ontstaan mediahypes? Hoe schadelijk is fake news voor onze democratie? Hoe komt een nieuwsselectie tot stand? En hoe ver kun je eigenlijk gaan met humor en satire?

 

Hilversum, Den Haag...of in de klas!
Onze workshops worden gegeven door ervaren museumdocenten en zijn interactief en actief: leerlingen gaan altijd zelf aan de slag. Onze musea in Hilversum en Den Haag zijn de perfecte locatie om een workshop met een museumbezoek te combineren. Maar als dat beter uitkomt komen we graag langs bij je op school.