Science Centre Delft gaat vanaf 6 juni open voor publiek!

Science Centre Delft Heropening (3).jpg

Vanaf 6 juni a.s. zal Science Centre Delft elk weekend geopend zijn met een Science Experience. Het Science Centre Delft neemt extra maatregelen om een veilig museumbezoek te garanderen voor de bezoekers. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM en de museumvereniging en de interesse van het publiek wordt dit vanaf de zomervakantie opgeschaald naar 6 dagen per week.

 

Wat is een Science Experience?

De Science Experience is een uniek programma dat bestaat uit vrij rondlopen langs de opstellingen om je te inspireren, een interactieve demo door een TU Delft student om meer te ontdekken en een familieworkshop, zodat je samen aan de slag kunt.
Binnen 2 uur krijg je een complete Science Experience op een veilige, verantwoordelijke en vooral bijzondere manier. Om dit te garanderen heeft het Science Centre Delft op 1 juni een testdag gehad waarbij alle maatregelen succesvol zijn getest.

 

“Nu kon ik racen zonder in de rij te staan en zoveel ballen vangen als ik wilde” – Sam (8 jaar – tijdens de testdag)

 

Wel even reserveren.

Op dit moment is het alleen mogelijk het Science Centre Delft te bezoeken als groep met een Groepsresservering. De reservering is mogelijk voor groepen van maximaal 5 personen, bestaande uit min. 1 volwassene en max. 4 kinderen, mits onderdeel van hetzelfde gezin.
Bij het tonen van je groepsreservering kun je bij de kassa van het Science Centre Delft de entree betalen. Houders van een Museumkaart, Delft- en Rotterdampas betalen een gereduceerd tarief.

 

Is een bezoek veilig?

Het Science Centre Delft houdt rekening met de richtlijnen van het RIVM en de museumvereniging en streeft naar een veilige en verantwoorde heropening. De belangrijkste richtlijnen staan ook vermeld op onze website. Het Science Centre Delft werkt met een vaste looproute aangegeven met borden en stickers. Daarnaast zijn er in het heel museum desinfectiepunten ingericht en is het verplicht om tijdens het bezoek de aangeboden handschoenen te dragen. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar natuurlijk wel toegestaan.

 

Zomervakantie in eigen land
De zomervakantie zal dit jaar waarschijnlijk veel in eigen land gaan plaatsvinden. Daarom werkt het Science Centre Delft, samen met de Botanische Tuin,  op dit moment hard aan een wetenschappelijk buitenprogramma: The Summer of Science. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om water- en bodemonderzoek te doen en zich te verdiepen in de natuur. Hoe dit er precies uit komt te zien wordt binnenkort bekend gemaakt via www.sciencecentredelft.nl en de social media kanalen.