Uitnodiging opening Middeleeuws Vernuft

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden komt u tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons? Ondervind dit in de tentoonstelling Middeleeuws vernuft met maar liefst 35 hands-on stations en talloze originele voorwerpen. Al deze objecten onthullen verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden en net zoals jij en ik op zoek zijn naar nog betere manieren van leven.

Ontdek welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Zet een middeleeuwse bril op, verdedig de stad of bouw kastelen. Ga te paard en doe mee aan een lansgevecht, smeed een zwaard of schiet met buskruit. Dans de blaren op de voeten in kleding volgens middeleeuwse mode.

Programma

15.00 uur: inloop en ontvangst

15.30 uur: welkomstwoord door Hedwig Saam, directeur - bestuurder Museum Het Valkhof

15.35 uur: Jaap Robben vertelt middeleeuws verhaal, geschreven voor de tentoonstelling

15.45 uur: keuzeprogramma: proeverij van Coquinaria, theatervoorstelling De uitvinders van de middeleeuwen door Susanne Roos (theatergroep Fien) of bezoek de tentoonstelling.

Aanmelden

U bent van harte welkom met uw (klein)kinderen. Graag horen wij wel of en met hoeveel personen u de opening wilt bijwonen. U kunt reageren via opening@museumhetvalkhof.nl of via telefoonnummer 024 - 360 88 05.

Er is plek voor maximaal 500 bezoekers. Dus meld u op tijd aan! Neem tijdens de opening uw ontvangstbevestiging mee.

Locatie

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59

6511 TB Nijmegen

www.museumhetvalkhof.nl