Vanaf vandaag te koop: maandblad Het Goede Leven.

Het goede leven

Het Goede Leven bundelt de mooiste verhalen en columns van de gelijknamige website. Artikelen over waar het in de samenleving écht om draait: zingeving, verdeling, democratie, rechtsstaat, duurzaamheid. Tientallen nieuwe bijdragen van auteurs, columnisten en organisaties verschijnen dagelijks op hetgoedeleven.nl.

Maar af en toe even helemaal los zijn van beeldschermen is ook een van de goede dingen van het leven. Vandaar ons nieuwe magazine!

Met in het eerste nummer een lang interview met meesterviolist en dirigent Johannes Leertouwer, over de betovering van de Matthäus Passion. (Met daaraan gekoppeld twee lezingen en korting op een paar van de Matthäus-concerten). Ook een gesprek met filosoof Désanne van Brederode over onvervulde verlangens en gevoelens van gemis. Daarnaast verhalen over waarom een burgemeester met zijn burgers op de tandem stapt, over hoe je een oude trui hackt en wat dat voor moois oplevert, en het grote belang van een messcherpe strategie achter een vredesmissie. En daarnaast columns van onder anderen Ernst Hirsch Ballin en Melanie Peters.

Dinsdagavond 28 januari kreeg rector magnificus Vinod Subramaniam het eerste exemplaar van Het Goede Leven uitgereikt door uitgever Ruth Peetoom en hoofdredacteur Ria Kraa. De Vrije Universiteit was deze avond toneel van een van de Het Goede Leven bijeenkomsten: dit keer met theoloog George Harinck, over Abraham Kuyper en de vraag of zijn gedachtegoed 100 jaar na zijn sterfdag nog actueel is. In de bijlage is een foto van de uitreiking bijgesloten.

Benieuwd naar Het Goede Leven? Het februarinummer is verkrijgbaar via hetgoedeleven.nl.