Verhalen over Britse, Duitse, Poolse soldaten komen tot leven

Airbornemuseum Hartenstein Oosterbeek Schoolreis

Aan de rand van Oosterbeek vlakbij Arnhem, vind je Villa Hartenstein. Dit imposante pand is de thuisbasis van het Airborne Museum. Dat het museum zich in deze villa heeft gevestigd is niet toevallig. Hartenstein was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart. De negendaagse slag vond plaats van 17 september tot 25 september 1944. Deze slag had een snel einde moeten betekenen van de Tweede Wereldoorlog. Het liep echter anders... De Slag om Arnhem heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond.

Airborne Experience
In het museum komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen en de burgers. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de Airborne Experience waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem.

Educatieve programma’s
Duizenden leerlingen van zowel het primair als het voortzet onderwijs bezoeken ieder jaar het Airborne Museum voor een educatief programma. Het hele programma wordt begeleid door een museumdocent en de leerlingen krijgen alle ruimte om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Het museum biedt voorbereidend lesmateriaal voor in de klas. Een educatief programma kan uitgebreid worden met een ooggetuigenverhaal of een bezoek aan de Airborne Begraafplaats. Beiden maken de impact van de Slag om Arnhem op indrukwekkende wijze invoelbaar.

Meer weten? Kijk op www.airbornemuseum.nl/scholen of mail naar boekingen@airbornemuseum.nl