Waterliniemuseum Fort bij Vechten in Corona tijd

mensbeeld van Hester Pilz bij entree fort-waterliniemuseum.jpg

Fort bij Vechten is één van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In 2015 werd hier het Waterliniemuseum gebouwd, deels ondergronds en achter de oude gebouwen van het fort. Het fort ligt op een unieke plek in het Nederlandse landschap, op de grens van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, wat maakt dat er veel interessante verhalen te vertellen zijn.  Het fort staat er al ruim 130 jaar en heeft al heel wat rumoer meegemaakt!

Tijdens de Corona crisis zijn het fort en het museum helaas net als andere musea gesloten! En ligt het fort weer verborgen in het landschap op u te wachten! Wel kunt u om het fort heen wandelen en ook het Castellum Fectio, naast het fort, is te bezichtigen. Natuurlijk heeft het Waterliniemuseum ook leuke acties voor de mensen die wel buiten mogen wandelen, maar niet het museum kunnen bezoeken! Kijk daarvoor op de website van het waterliniemuseum! Ook op Facebook kunt u het museum volgen. Er loop momenteel een kleurwedstrijd voor kinderen: Ontwerp, kleur en/of knutsel een bunker, een groepsschuilplaats waarvan er nog honderden in het landschap te vinden zijn! Download de kleurplaat van de website! Deze wedstrijd sluit aan bij de foto-expositie, die hopelijk binnenkort bij ons te zien is. De fototentoonstelling ‘Piramides in de polder’, foto’s van betonnen groepsschuilplaatsen de Type P, waarvan er nog zo’n 540 in Nederland staan. Deze zijn gebouwd door de Nederlanders.

Ook voor kinderen is de tikkietalk wedstrijd. Wat denken jullie dat de vilten poppen binnen in het museum te vertellen hebben? Bekijk het filmpje op youtube: https://youtu.be/55rp-tijBwo en verzin je eigen teksten!

Daarnaast is er ook nog een fotowedstrijd voor jong en oud!

 

Zodra het weer kan ontvangen de medewerkers u weer graag op het mooie fort en in het inter-actieve Waterliniemuseum! U kunt dan ook  weer deelnemen aan de dagelijks rondleidingen over het fort, waarbij u onder andere het Reduit, een fort binnen het fort, ontdekt. In het midden is er een imposante gietijzeren trap, met bovenin een grote katrol waarmee kanonnen omhoog gehesen konden worden.

Geniet van de natuur en wij omarmen u figuurlijk met het grote Mensbeeld van Hester Pilz, dat u welkom heet bij de entree van het fort.

 

Meer ontdekken over de rijke geschiedenis van Fort bij Vechten? Bezoek het Waterliniemuseum zodra dat weer kan!

Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik (Utrecht)  info@waterliniemuseum.nl

Voor aangepaste informatie en de wedstrijden, kijk op www.waterliniemuseum.nl