Nieuws

Verzetsmuseum spitfire

Op de zolder van een pand aan de Leidsekade in Amsterdam hebben werknemers van aannemersbedrijf Salverda Bouw een in de oorlog gemaakte wandtekening van een Spitfire gevechtsvliegtuig ontdekt. De tekening meet circa 50 bij 110 cm, is gedateerd op 2 januari 1942 en gesigneerd met ‘H. Janssen’.

Verzetsvrouw

Verzetsvrouw Gisela Wieberdink-Söhnlein is op 16 november 2021 op 100-jarige leeftijd overleden.

Zuiderzeemuseum-mysterie.

Nieuw interactief spel in het binnenmuseum

Weet jij het mysterie op te lossen?

Speel vanaf nu Mysterie in het Zuiderzeemuseum, een nieuw interactief spel in het binnenmuseum.

Drents Museum

Op 30 en 31 oktober, het weekend voorafgaand aan Día de Muertos, zijn er in het Drents Museum diverse activiteiten voor families met kinderen. Doe mee aan diverse workshops, luister naar de verhalenvertaler of bezoek het Día de Muertos-concert.

Hermitage-Lego_

Kastelen, ridders en draken van LEGO nog t/m zondag 24 oktober te zien in het museum De Hermitage Amsterdam staat deze herfstvakantie in het teken van LEGO.

Verzetsmuseum-Jan is terug.

Het was lange tijd niet mogelijk, maar Jan, een van de hoofdpersonen in het prijswinnende, interactieve Verzetsmuseum Junior, is weer terug. Kinderen kunnen hem vragen stellen over zijn leven in de oorlog.

Verzetsmuseum Junior

Doggerland

Na het succes van de eerste Strandstruindag in augustus, is er op zaterdag 23 oktober een tweede Strandstruindag voor jong en oud, op het strand van De Zandmotor (Kijkduin/Den Haag). Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert deze dag in het kader van de tentoonstelling ‘Doggerland.

Zuiderzeemuseum_Avondopenstelling

Sfeervolle afsluiting van het buitenseizoen Avond vol muziek, Oudhollandse kermis en vuurwerk In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 23 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats.

Zuiderzeemuseum_evenementen_2021_

Ultieme nostalgie in het Zuiderzeemuseum In de herfstvakantie – 16 tot en met 24 oktober – strijkt de Oudhollandse kermis weer neer in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Geniet met de hele familie van de gratis kermisattracties uit de jaren 20.

22 september 2021
Open Atelier

Het eerste weekend van oktober is traditie getrouw het Open Atelier Weekend in het centrum van Den Haag.

Wij, atelierpand Kunstgreep'95, doen met 18 kunstenaars mee. Je bent van harte welkom!!

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober van 12:00-18:00 uur Prinsegracht 64 te Den Haag