Nieuws

Museon-achter de schermen

Elke woensdag- en vrijdagmiddag opent het Museon voor een aantal bezoekers de deuren van zijn collectiedepots en geeft een unieke kijk achter de schermen van het museum.

Meer dan 300.000 objecten

Hermitage grand art

Vandaag lanceert de Hermitage Amsterdam de Grand Art Game voor jongeren tussen 15 en 24 jaar. Een online game waarin spelers worden uitgedaagd om de indrukwekkendste kunstcollectie te verzamelen.

SEM

Jaarlijks organiseert SEM een presentatieconcert, waar een aantal SEM musici in verschillende bezettingen optreden in een gevarieerd programma met klassieke muziek en jazz muziek. Op 20 september treden twee kamermuziekensembles voor u op: het Pamoja Trio en Duo Brevé & Mulder.

Tachtig basisschoolklassen uit Leiden en omstreken kunnen dit schooljaar gratis Museum De Lakenhal bezoeken. Leraren kunnen kiezen uit verschillende thematische rondleidingen met een workshop. Een interactief museumprogramma in de klas is ook mogelijk.

Zuiderzeemuseum-tunnel.

In het Entreepaviljoen van het Zuiderzeemuseum is de nieuwe tentoonstelling Dwars door de dijk te bezoeken. Ontdek in de meer dan 25 meter lange tunnel richting veerboten alles over de Houtribdijk van toen én nu.

Museumpark Orientalis

Orientalis alleen nog open voor groepen en speciale momenten

Thaeteretappe

Ook bij ons werd in maart de agenda leeg geveegd dankzij Corona, geen enkele verhuur meer van de Theaterwagens. Maar om niet geheel stil te staan zijn wij met volle kracht verder gaan werken aan de Theaterbakfiets.

Hermitage bioscoop

Opnieuw worden deze zomer erkende filmklassiekers getoond in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Tijdens Movies at the Hermitage toveren we traditiegetrouw de tuin om tot de grootste en meest romantische openluchtbioscoop van de stad.

Neushoorn-zonnebrandcreme in DierenPark Amersfoort.jpg

Dat je je op zomerse dagen moet insmeren tegen de zon, dat weten de neushoorns in DierenPark Amersfoort maar al te goed. “Lopen de temperaturen op, dan smeren zij zich in met speciale neushoorn-zonnebrandcrème: een dikke laag modder”, vertelt Carlijn Speksnijder van Dierverzorging.

Persfoto Week van de klassieken 2020_liggend met tekst.jpg
De Week van de Klassieken is dit jaar anders dan anders: van 3-13 september in plaats van in het voorjaar, en met een grotendeels online programma. Dat bestaat uit lezingen, workshops en symposia via livestreams, een mini-tentoonstelling in Amsterdam, toneel en een Groningse stadswandeling.