Nieuws

Verzetsmuseum

Het ontwerp voor de tentoonstelling Explosiegevaar! De aanlag op het Amsterdamse bevolkingsregister heeft op 8 juni in Warschau de zilveren European Design Award gewonnen in de categorie Exhibition Design.

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort biedt vanaf deze zomer een unieke beleving aan bezoekers. “In ons park kun je net als de dieren klauteren, klimmen en binnenkort zelfs vliegen”, vertelt teamlid projectontwikkeling Hylke Steggerda.

Museumpark Orientalis
Gladiatoren, wie kent ze niet? Deze arenagevechten waren onder de Romeinen mateloos populair.
Museon

Wie stonden er op het strand toen Columbus kwam aanvaren?

Museon

In het Museon in Den Haag is vanaf 25 mei de tentoonstelling Caribbean Ties te zien. In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende

Kinderen zuiderrzee museum

Tijdens het Hemelvaartweekend (30 mei t/m 2 juni) en Pinksterweekend (8 t/m 10 juni) staat de activiteit Dienders en Deugnieten op het programma in het buitenmuseum

Dierenpark Amersfoort

Op de Prairie in DierenPark Amersfoort duiken sinds kort ook kleine prairiehonden op. “Wij hebben erg leuk geboortenieuws, want wij hebben de eerste jonge prairiehondjes gespot”, vertelt dierverzorger Christel Broekman.

Beste docent, Wil jij met je hele klas in een traditionele Amerikaanse schoolbus naar Walibi? Reserveer dan vóór 1 juni a.s. je school- of klassenreis naar Walibi

museon

Vanaf vandaag is de 150 miljoen jaar oude, authentieke Allosaurus van het Museon, weer te zien voor het publiek. Peter de Haan, directeur van het Museon, feliciteerde Dick van der Krogt, voorzitter van de Vrienden, met de hernieuwde kennismaking met de vleeseter in de winkel.

Ben jij de waterwerker van de toekomst? Zet je gele Zuidwester op en ga op expeditie. Want Expeditie Waterwerken – het waterdoepark van het Zuiderzeemuseum – is helemaal vernieuwd! Jong en oud leren hier spelenderwijs over de waarde, kracht en betekenis van water.