Nieuws

Museon

Vanaf donderdag 11 april is de 150 miljoen jaar oude, authentieke Allosaurus van het Museon, weer te zien voor het publiek. De dinosaurus was enkele jaren uit de opstelling van het Museon en is nu teruggeplaatst in de museumwinkel. De dino is overigens niet te koop.

Den Haag, 9 april 2019 – Hoe leg je aan een kind uit waarom er nooit meer oorlog mag zijn en waarom het belangrijk is om te blijven herdenken? Vandaag gingen zes overlevenden uit de Tweede Wereldoorlog en zes veteranen hierover in gesprek met 300 basisscholieren uit heel Nederland.

IVN Natuureducatie

Wil jij binnenkort met jouw klas op avontuurlijk schoolreisje in de natuur? IVN Natuureducatie trakteert één school in Nederland op een gratis dag op Het Woldhuis. Natuurbeleving en avontuur staan centraal!

Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort roept alle kinderen en ouders op om tijdens de meivakantie hun klompen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken.

De Steeg – Voorstellingen van Muziektheater De Plaats, de kasteeltuin aangekleed met kunstvoorwerpen, figuranten, acteurs en muzikanten die je meenemen in een andere wereld. Of gewoon op strandstoelen relaxen, reuzenbellen blazen en bootjes maken voor op het water.

Het leven in het Zuiderzeegebied was hard. Niet alleen voor de mannen op zee, maar zeker ook voor de vrouwen thuis. Zij runden het huishouden, voedden de kinderen op, zorgden voor extra inkomsten en kregen vaak ook nog een oude vader of moeder in huis om voor te zorgen.

Dierenpark Amersfoort

Dierverzorgers weten het zeker: de kleine chimpansee die een maand geleden is geboren in DierenPark Amersfoort, is een vrouwtje. “Wij hadden al vermoedens, maar inmiddels hebben wij het geslacht goed kunnen zien”, vertelt dierverzorger Teun van Ent.

PIT Almere veiligheidsmuseum schoolreis

Op zoek naar een leuk schoolreisje of educatief programma? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere.

Airbornemuseum Hartenstein Oosterbeek Schoolreis

Aan de rand van Oosterbeek vlakbij Arnhem, vind je Villa Hartenstein. Dit imposante pand is de thuisbasis van het Airborne Museum. Dat het museum zich in deze villa heeft gevestigd is niet toevallig. Hartenstein was tijdens de Slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is uitgegroeid tot één van de mooiste dierentuinen van Europa en daarom een coole en bijzondere bestemming voor schoolreizen.