Nieuws

Kameeltje samen met zijn moeder.jpg

Vrolijk geboortenieuws uit Dierenpark Amersfoort. “Wij mochten een klein kameeltje verwelkomen in ons park”, vertelt dierverzorger Loki Berends. “Het gaat goed met moeder en veulen wij kunnen al vertellen dat het pasgeboren kameeltje een mannetje is.”

 

Museon

Van 12 maart t/m 22 november in de National Geographic Focus Gallery van het Haagse museum Museon: Planet or Plastic – Samenwerken aan een duurzame wereld. De pakkende tentoonstelling met zo’n zestig journalistieke, artistieke en wetenschappelijke foto’s van onder anderen Jordi Chias, Ju

Foto rmo.jpg
Vier avonden over oudheid en oudheidkunde in Rijksmuseum van Oudheden
Siamangs zingen samen-dierenparkafoort.jpg

Een mannetjes-siamang in DierenPark Amersfoort heeft gezelschap gekregen van een vrouwtje en dat de vonken er vanaf spatten, is van veraf te horen. “Als het klikt tussen twee siamangs, hoor je dit aan het gezang van de apen”, vertelt dierverzorger Yuma Berends.

science centre.jpg

Science Centre Delft, publieksinstelling van de TU Delft,  heeft vandaag haar 500.000ste bezoeker ontvangen.

Kinderen bij olifantenfamilie.jpg

Voor de dierverzorgers in DierenPark Amersfoort is het aftellen begonnen. “Elk moment kan er een olifantje geboren worden”, vertelt olifantenverzorger Richard van Sluis.

foto amg schmidt

Op 21 mei, Hemelvaartsdag, is het feest in Den Haag. ‘Feest!’ is het thema van de gratis te bezoeken Kinderboekenparade in het hartje van de stad, met dit jaar als belangrijkste onderdeel De Grote Annie Voorleesmarathon.

Luipaardjong

Dierverzorgers deden bij hun ochtendronde een verrassende ontdekking in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort. “Er is een kleine luiaard geboren”, vertelt dierverzorger Christel Broekman.

Zuiderzeemuseum zee vol verhalen.jpg

Op donderdag 13 februari vond de opening plaats van de boeiende en interactieve tentoonstelling Zee vol verhalen, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Zuiderzeemuseum.