Nieuws

Two-Tales-keyvisual-

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 6 april in Theater Rotterdam de première van de voorstelling Two Tales, in samenwerking met het Rotterdams choreografenconcours RIDCC.

Afb. BNNVARA

Ter afsluiting van zijn nieuwe serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs,’ begeleidt Sinan Can op zondag 29 januari om 11:00 uur een wandeling bij Museumpark Orientalis. Tijdens de wandeling zal hij

Scapino Ballet- Nanine Linning

 De Nederlandse choreografe Nanine Linning wordt de nieuwe artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Zij volgt Ed Wubbe op die dertig jaar lang de artistieke koers bepaalde. Ed Wubbe blijft tot en met december 2024 als artistiek directeur verbonden aan Scapino.

Boerhaave-

Januari 2023, Leiden - Met een bijzonder kleine microscoop legde hij een compleet nieuwe wereld bloot, een wereld die nog nooit iemand had gezien. Vanaf 18 april 2023 opent Rijksmuseum Boerhaave in Leiden opnieuw deze wereld, die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte.

Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zag in 2022 de bezoekersaantallen weer stijgen en ontving dit jaar 85.000 bezoekers. Het museum merkt dat het publiek er weer meer op uit trekt en zich verheugt op een dagje uit.

Zuiderzeemuseum

Bekijk in browser Persbericht, januari 2023 10.000ste bezoeker Zuiderzeelicht Avondwandeling in het buitenmuseum zeer in trek Het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weten bezoekers weer goed te vinden.

Klokhuis

Het Klokhuis over Werelderfgoed

05 december 2022
Toren van Babel

FEEST VAN HET LICHT

17 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Verzetsmuseum

Prinses MargrietVanmiddag werd het Verzetsmuseum Amsterdam feestelijk heropend door H.K.H. Prinses Margriet. De Prinses verrichtte de openingshandeling in het bijzijn van vele genodigden.

Verzetsmuseum

Op 2 december a.s. heropent het volledig vernieuwde Verzetsmuseum. Om dit kenbaar te maken aan het publiek, lanceert het museum deze week een bijzondere campagne.