Nieuws

Oscar

In een uitverkocht theater sloten Scapino Ballet Rotterdam en Koninklijk Theater Carré afgelopen zondag de zeer succesvolle serie voorstellingen van Oscar af. De voorstelling, gemaakt in opdracht van Carré ter ere van haar 135-jarig jubileum, ontving lovende reacties.

Zuiderzeemuseum

Tijdens de herfstvakantie strijkt de Oudhollandse kermis weer neer in het Zuiderzeemuseum. Kom van 15 tot en met 30 oktober genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren ’20.

Verzetsmuseum

Gewonde gevechtspiloot overleeft op wonderlijke wijze

Scapino

Op 23 september keert Scapino Ballet terug naar waar het in mei 1945 begon, het schoolplein van de Dongeschool in Amsterdam. Daar gaf een groep dansers onder leiding van Hans Snoek een optreden tijdens een van de vele bevrijdingsfeesten direct na de Tweede Wereldoorlog.

Boerhaave

Nieuw: tentoonstelling BrAInpower

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis sluit de Romeinse Zomer af met een bijzonder en levendig weekend. Op zaterdag 10 en zondag 11 september bewoont een Romeins legioen de Romeinse straat en wordt de historische oven opgestookt waardoor bezoekers heerlijke broden kunnen proeven.

Orientalis

Neem je smaakpapillen mee op reis door de tijd. Op zaterdag 3 september en zondag 4 september organiseert Museumpark Orientalis een Romeins Food Fest. Voor bezoekers van het Museumpark is er tussen 12:00 uur en 17:00 uur (kosteloos) van allerlei lekkers te proeven.

Scapinoballet Bonnie Doets.

Op 8 september 2022 in Koninklijk Theater Carré danst Bonnie Doets haar laatste grote première met de voorstelling OSCAR. De sterdanseres van Scapino neemt afscheid van het danstoneel na een carrière van 30 jaar. In 1992 maakte zij haar debuut in Scapino’s Notenkraker van Armando Navarro.

Boerhaave

Nieuw: No-Dust Bunny Science Sessions

Zuiderzeemuseum

Van shantykoren, demonstraties tot een historische boottocht in het Zuiderzeemuseum