Nieuws

Behind closed windows.

Behind Closed Windows is een fysieke en digitale tentoonstelling van Science Centre Delft. Deze tentoonstelling is zowel online op hun site, als buiten aan het Sint Agathaplein bij het Prinsenkwartier tot en met 10 februari te bezichtigen.

De twee leeuwenwelpjes

De twee leeuwenwelpjes in DierenPark Amersfoort hebben een naam gekregen: Zuna en Sifra.

De dierverzorgers hebben passende namen uitgekozen voor de twee zusjes.

Liburna Feest van Licht

Vier het Feest van Licht Orientalis

biedt dé locatie voor een beleefprogramma in de buitenlucht

oorkaan-3.

Na de lancering van het Oorkaan hoorspel Romeo en Julia zijn nu ook Meneer Sax, Nachtvlinder, Krijgerszoon en Zwarte Monster online beschikbaar.

Lancering reeks van 5 Oorkaan-hoorspelen

zoslimalseenvos

Pieter Vermeulen Museum: Tentoonstelling ‘Word Zo Slim Als Een Vos’ Vanaf 13 dec. kunnen kinderen en volwassenen hun kennis meten met de vos in een interactieve expositie over kringlopen, leefgebieden en biodiversiteit. Met veel dieren uit de eigen collectie.

Rijksmuseum

Op woensdag 2 december 13 uur organiseren wij een online evenement, namelijk een live online talkshow over onze fotografie tentoonstelling ed van der elsken: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/onderwijs/online-

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is vanochtend olifant Kina bevallen van een kleine reus. “Rond 10.00 uur kwam het olifantje ter wereld. Bijzonder, want meestal worden olifanten in de nacht geboren”, vertelt dierverzorger Rob Saris. Moeder Kina en haar kalf maken het goed.

Hermitage Romanovs

Morgen heropent de Hermitage Amsterdam met de gloednieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Het museum is trots een internationale, zeer omvangrijke kunstcollectie aan het publiek te kunnen tonen in coronatijd.

Oorkaan
Hoorspel van het gelijknamige familieconcert van het Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan Eerste hoorspel in de reeks van 5 unieke hoorspelen
 
Kunstluis

De door Museum Het Valkhof aangestelde Kunstluis maakte zich op voor zijn zevende en laatste interventie. Kunstenaar Bart Drost kreeg begin dit jaar carte blanche en zette het museum zes keer geheel op eigen wijze op zijn kop.