Nieuws

Duinmeer door Ronald van Wijk (www.kustfoto.com)

Hieperdepiep … ook het Waterliniemuseum gaat weer open! Sinds juni was Fort bij Vechten al geopend voor publiek en hebben wij proef kunnen draaien. Vanaf 7 juli 2020 kan men ook het museum weer in, van dinsdag t/m zondag van 10-17.00 uur.

Romeinse zomervakantie

Tijdens de zomervakantie (t/m 30 augustus) kun je van alles over de Romeinen ontdekken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Kunstluis

Eerder dit jaar introduceerde Museum Het Valkhof de Kunstluis. Elk jaar krijg een kunstenaar, in 2020 Bart Drost, de vrijheid met korte interventies ‘als een luis in de pels’ te reageren op de collectie en/of de organisatie van het museum.

De pont-textielmuseum.jpg

Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum.

Oyfo

Vanaf zaterdag 4 juli a.s. opent het Techniekmuseum weer haar deuren. We zijn blij dat we iedereen weer kunnen verwelkomen. We hebben er alles aan gedaan om jouw bezoek aan ons museum veilig en aangenaam te laten verlopen.

Het ministerie van VWS en het vfonds hebben de nood erkend die de oorlogsmusea en herinneringscentra hebben opgelopen tijdens de Covid19-crisis. Ministerie en vfonds stellen ieder een miljoen beschikbaar.

Geel als..

Museum Het Valkhof heropent aanstaande zondag zijn deuren voor het grote publiek. Het verheugt zich erop bezoekers te ontvangen in een museum dat voluit gaat in alle ruimtes en meer kleur bevat dan ooit.

Priject zeebenen.jpg

Gratis gastles 'Zeebenen in de klas' | Live of online! Met ‘Zeebenen in de klas’ komen zeevarenden (kapiteins, stuurmannen, machinisten, werktuigkundigen, loodsen) in de groepen 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs enthousiast vertellen over hun beroep op zee.

Verzetsmuseum

Wat doe je met die kledingstukken, die je eigenlijk niet meer draagt, maar waar je ook geen afscheid van kan nemen? Die geef je een tweede kans.

Walter Hamers 1.jpg
Per 1 juli a.s. treedt Walter Hamers aan als nieuwe bestuurder van Museumpark Orientalis. Hamers is bestuurder van woningcorporatie Talis en is een bekende naam in het regionale netwerk.