Nieuws

Het Museon in Den Haag heeft de schenking van de BankGiro Loterij ter waarde van 630.000 euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de entree, de lounge, het ticketoffice, het restaurant en de garderobe.

Oyfo

Tijdens de herfstvakantie kun je meedoen aan een bijzondere speurtocht met proefjes waarbij je zelfs vuur gaat maken. We hebben een officiële opening, een lezing, een Doe- & draaidag en Doemiddagen. Dus genoeg te doen.

Mobieltjes

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 26 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Wel meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend.

Rijksmuseum

De tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Nederlandse & Spaanse Meesters is vanmiddag feestelijk geopend door Koning Willem-Alexander en Koning Felipe VI van Spanje.

Met zo’n 350 deelnemers was de tweede editie van de Madurodam Marathon opnieuw een groot sportief succes. Samen haalden de deelnemers maar liefst 63.197 euro op voor Het Gehandicapte Kind.

Vanmorgen ontdekten de dierverzorgers van DierenPark Amersfoort een pasgeboren mini-ezeltje. “Het veulen maakt het goed”, vertelt dierverzorger Loki Berends. “Wij kunnen al vertellen dat het een hengstje is.”

Cinekid Festival, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen, presenteert met trots het volledige programma van de 33ste editie, rijkelijk gevuld met verhalen van over de hele wereld en over de (belevings)wereld van het kind. Ook is de online kaartverkoop van start gegaan.

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden komt u tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan?

01 oktober 2019

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen tot leven in een programma met fonkelnieuwe 4K-restauraties van zeven klassiekers in een door The Japan Foundation georganiseerde internationale tour.