Nieuws

Beschuit met muisjes in DierenPark Amersfoort, want daar is een mini-ezeltje geboren. “Moeder Olivia heeft haar eerste jong gebaard en het blijkt een gezond meisje te zijn”, vertelt dierverzorger Corine de Ruiter.

De bioscoop alleen als vertier als het regent? Niet als het aan Kinepolis ligt. De bioscoopketen daagt scholen uit om ook eens een les te geven in de bioscoopzaal, gekoppeld aan een leuke of leerzame film bijvoorbeeld. 

Tijdens de decembermaand staan er diverse creatieve en muzikale activiteiten op de agenda van het binnenmuseum. In het atrium bezoek je op de zaterdagen het Handwerkstation en op zondagen zijn er wisselende intieme miniconcerten.

Het portret dat Colette Lukassen heeft geschoten van de 11-jarige Emma is beste foto van het jaar in de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Tot die conclusie kwam de jury van de wedstrijd. Lukassen ontving de prijs zondagmiddag in het Museon in Den Haag.

Het broedseizoen is volop aan de gang in het verblijf van de zwartvoetpinguïns in DierenPark Amersfoort. “Onder de broedende koppeltjes is ook een homokoppel”, vertelt dierverzorger Marc Belt.

Marike Barendse is in het Rijksmuseum uitgeroepen tot beste geschiedenisleraar van 2019. Ze geeft les op het Vossius Gymnasium in Amsterdam.

Zaterdag 23 en zondag 24 november én zondag 1 december is het feest: dan is het weer Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten en Hengelpieten… ze zijn er weer allemaal bij! Meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum.

In een bomvol uitgelaten Archeon in Alphen aan den Rijn is vandaag tijdens de Museumkids Awards de winnaar van de Museumeducatie Prijs 2020 bekend gemaakt. Het beste educatieproject is het Sint-Maarten Debat van Museum Catharijneconvent in Utrecht en samenwerkingspartners!

Na het grote succes van voorgaande jaren vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld.

Het Kinderboekenmuseum viert zijn 25e verjaardag met een bijzondere traktatie: een nieuwe expositie over Annie M.G. Schmidt. “Het is een eigentijdse ode aan Annie en haar eigenwijze kinderen. Avontuurlijk, interactief, kleurrijk en een lust voor het oog.