Nieuws

Het aangekochte wandtapijt The Fleets drawn up for Battle.

Het Amsterdamse Scheepvaartmuseum heeft met de aankoop van twee zeldzame wandtapijten haar duurste aankoop ooit gedaan. De wandtapijten, naar een ontwerp van Willem van de Velde de Oude, zijn volgens het museum de laatste twee exemplaren die ooit nog op de markt zullen verschijnen.

Groninger Museum

PRESENCE, het interactieve en lichtgevende landschap dat kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde, is een groot succes.

Lakenhal

Dankzij genereuze steun van onder andere de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal (VBL) is de collectie van Museum De Lakenhal verrijkt met het werk De schilder in zijn werkplaats, ca. 1632 van Gerrit Dou.

Muiderslot

Wat te doen met de kinderen tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari a.s.? Alle leerlingen kunnen op donderdag 30 januari a.s. gratis Rijksmuseum Muiderslot bezoeken.

Het valkhof Nijmegen

Ter ere van het 12.5 jarig jubileum van de Stichting UNIT Academie presenteert Museum Het Valkhof van 9 februari tot 24 mei de tentoonstelling ‘Uitzonderlijk uniek’.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een zeldzaam werk van Rembrandt-leerling Willem Drost in bruikleen gekregen van de Broere Charitable Foundation.

NEKO

Van 31 januari t/m 5 juli 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Neko. De kat in Japanse kunst’.

13 januari 2020
Eye

Black Light zet de schijnwerpers op de verbeelding van zwarte identiteit in film, van 1920 tot nu. Eye Filmmuseum nodigde twaalf gastcuratoren uit om voorstellingen te maken rondom films die zijn geselecteerd om hun zeggingskracht en unieke visuele stijl.

De succesvolle Grote Suriname-tentoonstelling wordt op veler verzoek met een maand verlengd. Zondag 1 maart 2020 wordt de laatste dag. De Nieuwe Kerk heeft alle organisaties en partners die betrokken zijn bij de tentoonstelling om medewerking gevraagd en de programmering aangepast.

Vandaag kregen de dierbewoners van DierenPark Amersfoort een wel heel bijzondere verrassing in hun verblijf. “Bezoekers konden hun kerstbomen inleveren bij het park en deze kregen een tweede leven bij de bavianen, tijgers, beer en olifanten”, vertelt dierverzorger Marc Belt. “Een mooi speelinstrument voor de dieren.”