Nieuws

Gratis gastles 'Zeebenen in de klas'

Met ‘Zeebenen in de klas’ komen zeevarenden (kapiteins, stuurmannen, machinisten, werktuigkundigen, loodsen) in de groepen 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs enthousiast vertellen over hun beroep op zee.

Huwelijksportret Maria Louise

Deze zomer komt het rijke Nassauverleden van Leeuwarden tot leven. Het huidige koningshuis stamt in rechte lijn af van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), prinses van Oranje-Nassau.

07 juni 2021
Villa Zebra

HET IS ZOVER! - Aanstaande woensdag 9 juni mogen we - na meer dan zes maanden sluiting - eindelijk weer open. We verheugen ons op Villa Zebra zoals het bedoeld is; mét bezoekers. Iedereen is welkom! Laat je verrassen door hedendaagse kunst in de tentoonstelling ZELF!

Zuiderzeemuseum_Tentoonstelling _

Alle musea mogen vanaf 5 juni hun deuren openen; dat betekent voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dat nu ook het binnenmuseum weer te bezichtigen valt. Het buitenmuseum is al sinds 21 mei weer toegankelijk voor bezoekers.

Museon

De gemeente Den Haag heeft groen licht gegeven voor het samengaan van de 2 instellingen Museon en Omniversum. Dit was nodig omdat het Museon beheerder is van de 330.000 objecten in de gemeentelijke museumcollectie en hier een gedetailleerde regelgeving aan is verbonden.

Paul Stork

Op 1 juni start Paul Stork als zakelijk directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem. Hij zal als adjunct directeur in tandem werken met algemeen directeur Ann Demeester. Paul wordt verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering van het museum.

Airborne Museum Oosterbeek

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat het Airborne Museum voor het eerst de deuren sloot vanwege COVID-19. Anno april 2021 is het museum opnieuw voor een lange tijd gesloten. Het museum kan dus geen bezoekers ontvangen, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt.

De anatomische les

Kostuums, rekwisieten, persoonlijke objecten en belevenissen onder de veilinghamer

Introdans en Derksen Veilingbedrijf organiseren bijzondere benefietveiling

Hermitage open

De Hermitage Amsterdam lanceert op 25 maart een geefcampagne om geld bijeen te brengen om het museum, dat door de coronacrisis in een moeilijke financiële situatie terecht is gekomen, ook voor de toekomst open te houden.