10.000ste bezoeker Zuiderzeelicht

Zuiderzeemuseum

Bekijk in browser Persbericht, januari 2023 10.000ste bezoeker Zuiderzeelicht Avondwandeling in het buitenmuseum zeer in trek Het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weten bezoekers weer goed te vinden. Op 2 januari 2023 verwacht Zuiderzeelicht de 10.000ste bezoeker. Sectorhoofd Publiekszaken, Paulien van Tillo is blij met de bezoekersaantallen en positieve reacties: ‘Het is fantastisch dat het publiek de bijzondere manier waarop wij dit waargebeurde Zuiderzeeverhaal presenteren zo weet te waarderen. We zien dat het aantal boekingen, onder andere door mond tot mondreclame en social media snel toeneemt, waardoor we op een aantal dagen zelfs bijna uitverkocht raakten.’ Ook bezoekers zijn enthousiast: ’Het was weer een mooie belevenis. Het verhaal is mooi uitgebeeld en verteld. Een echte aanrader!’ is één van de reacties op Facebook. De tickets voor het evenement dienen op voorhand online geboekt te worden. De vroege tijdsloten raken het eerst uitverkocht. Veel bezoekers maken er met familie of vrienden een gezellige avond uit van.

Zuiderzeelicht is nog te bezoeken tot en met zondag 8 januari 2023 tussen 17.30 en 22.00 uur. De wandeling duurt circa een uur. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.30 en 20.30 uur. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart. Geniet vooraf, tijdens of na afloop van de wandeling van een warme apfelstrudel met koffie of thee, een dampende kop erwtensoep of één van de heerlijke winterse stampotten (ook vegetarisch).

Toen de zee van ijs was
Deze editie komt het waargebeurde verhaal Toen de zee van ijs was over drie Durgerdammer vissers via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het ontroerende verhaal over hoop, liefde en verlies. Kijk wat zich achter de ramen van de huisjes afspeelt en volg de bewoners van Durgerdam op hun zoektocht naar de verdwenen ijsvissers. Bezoek Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum en ontdek hoe dit ijskoude verhaal afloopt.

Samenwerking
Deze vierde editie van Zuiderzeelicht is tot stand gekomen in samenwerking met design studio en productiehuis Mr. Beam. Mr. Beam zet technologie in om verhalen te vertellen en doet dat op een kenmerkende manier waarbij ze verschillende disciplines samenbrengen zoals lichtkunst, muziek en animatie. Zo was Mr. Beam onder andere verantwoordelijk voor producties van het Van Gogh Museum, Rembrandts Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon en concerten van Kensington en Di-rect.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen. In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat ‘Kidsproof’ toegekend voor 2023.