Museum & Cultuur

Ga mee op avontuur. Een spannend en leerzaam dagje uit!

Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Ontdek in het Romeins museum de echte vondsten uit Zuid-Holland. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

 

Ga mee op reis, heel ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maken leerlingen kennis met de jagers en ontdekken ze hoe zij leefden. Ze kunnen in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. In de mooie mesohut zien ze hoe het heel vroeger was. Even varen in de boomstamkano, vuur maken en genieten van de verhalen.

Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en dan zijn daar: de Romeinen. In het Romeinse stadje staat een badhuis, tempel en Romeinse herberg. In de Arena strijden de gladiatoren voor hun vrijheid en de leerlingen doen mee aan de vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, zwaard lopen, een fibulae maken of de kruidenspeurtocht doen.

Het Stallenplein en de paleistuinen zijn weer BuitenGewoon Open t/m 29 september! Het paleis is gesloten tot medio 2021.

Vlieg als een vogel!

Een educatieve én spectaculaire attractie is THIS IS HOLLAND! Leerlingen leren hier op toegankelijke wijze hoe Nederland is ontstaan en over een volk dat met dijken, polders en molens land wist te winnen van de zee.

 

In de Ultimate Flight Experience vliegt de hele klas rakelings langs vele bijzondere locaties van de Lage landen. Met aanvullende effecten als wind, mist en geuren, lijkt het net alsof je door de lucht zweeft, dijken overstijgt en stormen trotseert. Ga er maar voor zitten… riemen vast… en vliegen maar!

De leerlingen leren alles over de 22 authentieke locaties uit de vlucht en vergroten zo hun kennis over Nederland op een speelse en unieke manier. De totale Experience duurt gemiddeld 1 uur en bestaat uit 4 onderdelen, met als hoogtepunt de Flight Experience van 9 minuten. Na afloop is iedereen een bijzondere ervaring rijker én zal er met nieuwe ogen naar Nederland worden gekeken.