Museon-Omniversum

Beschrijving organisatie

Vergroot je nieuwsgierigheid naar de wereld en steek je handen uit de mouwen in Museon-Omniversum

 

Op een leuke manier ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en hoe je zelf bij kunt dragen aan een betere wereld? Dat doe je in Museon-Omniversum. Je beleeft een onvergetelijke ervaring met een bezoek aan One Planet Expo, NOW! en Digital Dome.


In One Planet Expo maak je een ontdekkingsreis langs de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties. Je ontdekt voor welke uitdagingen de mensheid staat en wat je er zelf aan kunt bijdragen; van voedseltekort en megasteden, tot overbevissing en racisme.

One planet NOW! (vanaf maart 2022) is een bruisende plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt! Ontdek in de verschillende areas hoe we samen de wereld leefbaar, eerlijker en gezonder kunnen maken. Help mee met het oogsten van microgroenten, bewandel het blotenvoetenpad en ga klimmen op het beweegplein. Doneer je adem aan de algenbar en denk mee over hoe jij wilt dat jouw woonomgeving eruit ziet in 2030. 

Tussen al deze activiteiten door kun je even ontspannen bij een van één de inspirerende grootbeeldfilms in One Planet Digital Dome. De grootbeeldfilms worden geprojecteerd op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld! Ze brengen je naar de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde en inspireren je de aarde mooi en leefbaar te houden.

 

One Planet Educatieve programma's

One planet tour - Ontdek welke onderwerpen van de SDG’s jij belangrijk vindt en wat voor type wereldburger jij bent  (Groep 7,8 + voortgezet onderwijs)

Geotour - Individueel of in groepjes maak je opdrachten rond de thema's platentektoniek, aardbevingen, vulkanen en gesteenten. De tour bevat extra uitleg over bepaalde begrippen en processen. (Bovenbouw HAVO en VWO)

 

Boek nu!
via 
educatie@museon.nl of 070-3381463

 

Voor meer informatie: www.museon.nl/onderwijs

Adres: 
Stadhouderslaan 37
2517 HV
DEN HAAG

Contact: