Attractiepark, Speeltuin

Ga mee op avontuur. Een spannend en leerzaam dagje uit!

Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Ontdek in het Romeins museum de echte vondsten uit Zuid-Holland. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

 

Ga mee op reis, heel ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maken leerlingen kennis met de jagers en ontdekken ze hoe zij leefden. Ze kunnen in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. In de mooie mesohut zien ze hoe het heel vroeger was. Even varen in de boomstamkano, vuur maken en genieten van de verhalen.

Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en dan zijn daar: de Romeinen. In het Romeinse stadje staat een badhuis, tempel en Romeinse herberg. In de Arena strijden de gladiatoren voor hun vrijheid en de leerlingen doen mee aan de vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, zwaard lopen, een fibulae maken of de kruidenspeurtocht doen.

Attractiepark Toverland: een magisch dagje uit met de hele klas!

 

Stap binnen in een wereld vol magie en geniet samen van 40 attracties en shows voor jong en oud.In 2023 zijn er maar liefst 4 nieuwe attracties geopend!

 

Leer vliegen in Merlijns vliegschool Pixarus. Je bepaalt zelf hoe vaak je over de kop gaat! Betreed als ware drakenspotter Dragonwatch, een vrijevaltoren voor de hele familie. In de Garden Tour, de kruidentuin van Merlijn, maak je een fantasierijke rondrit. De nieuwe karakters Sparky en Juna vieren met jou graag een verkleedfeestje in Jumping Juna.

Maar liefst vijf achtbanen
Behalve wing coaster Fēnix vind je in Toverland de razendsnelle lanceerachtbaan Booster Bike. De kleurrijke Dwervelwind draait volledig om zijn as en indoor achtbaan Toos-Express bezorgt je een doldwaze achtbaanrit door het Land van Toos. Ten slotte is er Troy; de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux!

Waterpret
In Expedition Zork doemt ineens een gigantische waterval op van wel vijftien meter hoog! Houd je goed vast en maak je klaar voor een geweldige duik. Trotseer ook het woeste water van wildwaterbaan Djengu River. De Dwervels staan op de loer om je nat te spatten!

Weersonafhankelijk
Met twee indoor themagebieden – met daarin o.a. indoor achtbaan Toos-Express – ben je niet afhankelijk van goed weer.

Speciale schooldeals!
Kies uit een aantal schooldeals waarbij de entree aangevuld kan worden met heerlijke versnaperingen. Hierdoor hoef je op de dag zelf nergens meer over na te denken.

Waarom Toverland?
- Leuk voor alle leeftijden
- Veilig, kindvriendelijk en overzichtelijk
- Weersonafhankelijk
- Picknicken is toegestaan
- Gratis parkeren voor bussen

Kijk voor meer informatie en om te reserveren op www.toverland.com/schoolreis 

 

 

Vergroot je nieuwsgierigheid naar de wereld en steek je handen uit de mouwen in Museon-Omniversum

 

Op een leuke manier ontdekken hoe de wereld in elkaar zit en hoe je zelf bij kunt dragen aan een betere wereld? Dat doe je in Museon-Omniversum. Je beleeft een onvergetelijke ervaring met een bezoek aan One Planet Expo, NOW! en Digital Dome.


In One Planet Expo maak je een ontdekkingsreis langs de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties. Je ontdekt voor welke uitdagingen de mensheid staat en wat je er zelf aan kunt bijdragen; van voedseltekort en megasteden, tot overbevissing en racisme.

One planet NOW! (vanaf maart 2022) is een bruisende plek waar je zelf de handen uit de mouwen steekt! Ontdek in de verschillende areas hoe we samen de wereld leefbaar, eerlijker en gezonder kunnen maken. Help mee met het oogsten van microgroenten, bewandel het blotenvoetenpad en ga klimmen op het beweegplein. Doneer je adem aan de algenbar en denk mee over hoe jij wilt dat jouw woonomgeving eruit ziet in 2030. 

Tussen al deze activiteiten door kun je even ontspannen bij een van één de inspirerende grootbeeldfilms in One Planet Digital Dome. De grootbeeldfilms worden geprojecteerd op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld! Ze brengen je naar de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde en inspireren je de aarde mooi en leefbaar te houden.

 

One Planet Educatieve programma's

One planet tour - Ontdek welke onderwerpen van de SDG’s jij belangrijk vindt en wat voor type wereldburger jij bent  (Groep 7,8 + voortgezet onderwijs)

Geotour - Individueel of in groepjes maak je opdrachten rond de thema's platentektoniek, aardbevingen, vulkanen en gesteenten. De tour bevat extra uitleg over bepaalde begrippen en processen. (Bovenbouw HAVO en VWO)

 

Boek nu!
via 
educatie@museon.nl of 070-3381463

 

Voor meer informatie: www.museon.nl/onderwijs

Wie zei dat een schoolreis saai moet zijn? Kom met de hele klas naar Phantasialand en beleef het ene avontuur na het andere in talloze attracties en shows voor alle leeftijden.

EEN ARRANGEMENT VOL EXTRA'S

 • Gratis entree voor leraren en begeleiders op vertoning van een lerarenkaart of een bewijs van de school.
 • Inclusief Snack Pack in het arrangement voor middelbare scholen.
 • Gratis busparking en gratis entree voor de chauffeur.
 • Ontdek het park gratis tijdens de exclusieve lerarendagen
 • Gratis annulering tot 1 dag voor aankomst
 • Ongebruikte tickets kunnen worden terugbetaald

Zowel voor de kleinste fans als voor de echte adrenalinezoekers, in de Plopsa-parken valt áltijd wat te beleven!

Beleef buitengewoon veel pret in Plopsa Indoor Coevorden.

Stuur je leerlingen op ontdekking in de Wickiebaan waar ze rakelings scheren langs de ruige rotsen of laat hen de ruime buitenzone ontdekken met onder andere de Klimberg.

Of wat dacht je van een trip naar de Belgische Plopsa-parken?

Maak je klaar voor een rit op de gloednieuwe "The Ride to Happiness by Tomorrowland" in Plopsaland De Panne, duik in een magisch avontuur in Plopsaqua De Panne of Landen-Hannuit die met hun Wild River, Stormbad, Buitenbad en spannende glijbanen uren waterpret bieden.

Of ontdek de verrukkelijke combinatie van natuur en avontuur in Plopsa Coo.

De allerkleinsten zijn welkom in Plopsa Indoor Hasselt met maar liefst 25 betoverende attracties!

Een schoolreis naar de Plopsa-parken is niet alleen fun, maar ook heel leerrijk!

Ga naar www.plopsaschools.nl en ontdek welke educatieve projecten beschikbaar zijn in de verschillende parken.

  •       Adres Plopsa Indoor Coevorden: Reindersdijk 57, NL-7751 SH Dalen
 •            Adres Plopsa Coo: Coo 4, B-4970 Stavelot
 •              Adres Plopsaqua & Plopsaland De Panne: De Pannelaan 68, B-8660 De Panne
 •            Adres Plopsaqua Landen-Hannuit : Rue de Landen 187, B-4280 Hannuit
 •              Adres Plopsa Indoor Hasselt: Gouverneur Verwilghensingel 70, B-3500 Hasselt

   

 

 

Gewoon lekker spelen bij Speelpark Oud Valkeveen

Voor kinderen is het schoolreisje een hoogtepunt van het jaar! Buiten ravotten met hun vriendjes en vriendinnetjes in een groene omgeving. Lekker niks anders doen dan buiten spelen en genieten.

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Over het hele park staan er attracties en speeltoestellen. Je kan botsen in de botsauto’s, hard gaan in de achtbaan, spetteren in de Vallende Schuit, hoog in de lucht gaan in de Zwierezwaai en er zijn nog veel meer spannende attracties en gave speeltoestellen. Speciaal voor de jongste bezoekers van het speelpark is Miniland erbij gekomen.

Om het schoolreisje extra gezellig te maken is er een schoolreis show met Stronkeltje&Fonkeltje. Alle kinderen, maar ook de volwassenen, mogen zingen en dansen in dit spektakel vol dans en muziek.

Deze schoolreis wordt pas #HARDGAAN met jouw klas!

Laat ze lekker een dagje hard gaan in Walibi Holland! We hebben heel veel stoere attracties waar kids vanaf 7 jaar zich helemaal in uit kunnen leven. Laat ze bijvoorbeeld lekker uitwaaien in Super Swing en duizelingwekkende avonturen beleven in  Los Sombreros.

Voor de oudere leerlingen hebben we de echte thrill rides. Laat ze bijvoorbeeld lekker alles van zich af gillen in Goliath, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux! Handen in de lucht terwijl ze binnen 3 sec van 0 naar 90 km per uur gelanceerd worden in Xpress.

Omdat het natuurlijk ook jouw dagje uit is, maken we je het graag zo gemakkelijk mogelijk. We hebben verschillende menuvouchers die je vooraf kan bijboeken en speciaal voor docenten hebben we een koffie refill voucher. Ook helpen we graag met het regelen van busvervoer.