Het Zuiderzeemuseum; meer dan een reis door de tijd

Het Zuiderzeemuseum; meer dan een reis door de tijd

Ontdek het leven van 100 jaar terug
Ga op bezoek bij inwoners van Urk, ruik de visrokerij, eet mee in het huishouden en ga in gesprek met een ambachtsman. Ontdek hoe industrialisatie en de komst van de Afsluitdijk het leven rond de Zuiderzee veranderden. Het educatieve aanbod van het museum richt zich op cultuur, erfgoed en kunst van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige IJsselmeergebied.

Voor groep 3 t/m 8 hebben we een programma over de strijd tegen het water, vroeger én nu. Leer alles over polderen, dijken, sluizen en waterveiligheid. Of stap het dagelijks leven binnen van een stadskind dat omstreeks 1920 leeft. Doe boodschappen bij de kruidenierswinkel, post een briefkaart bij het oude postkantoor, ontmoet de ‘gapers’ bij de apotheek en breng een bezoek aan de mandenmaker en de smid. Liever een les volgen zoals rond 1930? Ga aan de slag met lei en griffel en kroontjespen en inkt in ons historisch klaslokaal.

Bij een leerzaam en gezellig schooluitje hoort natuurlijk ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of gewoon als afsluiting van de dag. Het museum heeft verschillende horeca locaties, maar heeft ook voor scholen speciale arrangementen. 

De diverse educatieve programma’s sluiten aan bij de thema’s en kerndoelen uit het curriculum, zowel voor geschiedenis als aardrijkskunde. Neem contact met ons op voor een schoolreisje op maat via 
sales@zuiderzeemuseum.nl of 0228 – 35 11 35.

www.zuiderzeemuseum.nl