Dieren & Natuur

Ga mee op avontuur. Een spannend en leerzaam dagje uit!

Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Ontdek in het Romeins museum de echte vondsten uit Zuid-Holland. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

 

Ga mee op reis, heel ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maken leerlingen kennis met de jagers en ontdekken ze hoe zij leefden. Ze kunnen in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. In de mooie mesohut zien ze hoe het heel vroeger was. Even varen in de boomstamkano, vuur maken en genieten van de verhalen.

Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en dan zijn daar: de Romeinen. In het Romeinse stadje staat een badhuis, tempel en Romeinse herberg. In de Arena strijden de gladiatoren voor hun vrijheid en de leerlingen doen mee aan de vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, zwaard lopen, een fibulae maken of de kruidenspeurtocht doen.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, een schoolreisje vol bijzondere ontmoetingen en oneindig speelplezier.

Oog in oog met wilde dieren
Trek het poolgebied in en sta oog in oog met de pinguïns en ijsberen die onder water de raarste capriolen uithalen. Of maak een spannende reis over de savanne met de safaritruck, waar de giraffen, zebra’s en neushoorns wel héél dichtbij komen. Laat je verwonderen in de Vlindertempel, wees omringd door honderden exotische vlinders. Vervolg je ontdekkingstocht in ’s werelds grootste overdekte jungle. Hier kun je de kleurrijke lori’s voeren en loop je tussen de tientallen exotische vogels. Kijk je goed, dan maak je misschien wel kennis met de ringstaartmaki’s. Wil je, net als zij, klimmen en klauteren tussen de boomtoppen? Dan is de Jungle Trail écht iets voor jou!

Overdekt speelplezier
Niet genoeg aan de Jungle Trail? Kom je dan uitleven in Animazia, het overdekte XL-speelparadijs voor de jonge avonturiers. Een speelwereld vol touwbruggen, boomhutten en glijbanen voor onbeperkt speelplezier. Speel in de zandbak en trek de bootjes als avonturier zelf naar de overkant. Bezoek hier ook de tropische vissen, indrukwekkende zeeschildpadden en grappige naakte molratten. Of vaar over Rimbula River in de overdekte jungle en misschien nemen de olifanten wel een duik vlak naast jouw boot. Ben je een echte waaghals, neem dan plaats in de bloedstollende achtbaan Tweestryd.

Leerzaam avontuur
In WILDLANDS worden dagelijks presentaties gegeven om jou meer te vertellen over bijvoorbeeld de pinguïns, leeuwen en ijsberen. Kom er achter hoeveel kiezen een olifant heeft en of een nijlpaard onder water kan slapen. De dierverzorgers brengen vol enthousiasme hun kennis op je over. Leer bijvoorbeeld alles over het leven van de mantelbavianen in de Bavianenarena. Want hoeveel vrouwen heeft een mannetjes baviaan nou eigenlijk? Terwijl jij de mantelbavianen bekijkt, zijn zij jou al lang aan het bestuderen.