Amersfoort uit je raam - Lockdown Challenge

Amersfoort

Doe ook mee: Verbeeld je uitzicht op de stad

Hoe ziet Amersfoort eruit vanuit ons eigen raam? Voor onszelf een vertrouwde aanblik die we wel kunnen dromen. Maar voor anderen juist een mooie verrassing. Kijk daarom eens écht goed naar buiten en leg jouw uitzicht vast voor de leuke stadsactie 'Amersfoort uit je raam'.

Museum Flehite heeft mooie stadsgezichten in zijn collectie: de stad Amersfoort door de jaren heen op allerlei manieren verbeeld. Veel stadsgezichten zijn gemaakt in de buitenlucht op bekende plekken in Amersfoort. Regelmatig zijn die stadsgezichten voor iedereen te zien in het museum.

Amersfoortse uitzichtenMaar hoe ziet Amersfoort eruit vanuit jouw eigen raam? Dát weten niet veel mensen. Grijp nu de kans om eens écht goed naar buiten te kijken en doe mee aan een leuke Amersfoortse stadsactie. Museum Flehite daagt alle Amersfoorters uit om hun uitzicht vast te leggen in een kunstwerk. Alle inzendingen zullen te zien zijn op de website van het museum. Bovendien wordt een selectie van de inzendingen binnenkort tentoongesteld in het museum zelf.

De opdracht: Verbeeld je uitzicht op de stad Amersfoort vanuit je eigen raam

Je mag het uitzicht uit je raam tekenen, fotograferen, schilderen, drukken, plakken, boetseren, knippen, borduren, etc. Kortom: welke techniek ook maar bij je past. Je kunt het heel realistisch of meer abstract aanpakken, erg precies of juist ruig. Je kunt kiezen voor een heel druk uitzicht, of voor een rustig of zelfs saai stadsgezicht, een uitzicht vanaf een verdieping of vanaf de begane grond, bij ochtendlicht of sterrennacht… De keuze is vrij!

De enige voorwaarde is dat je het raam, van waaruit je kijkt, ook weergeeft, zodat er een binnen-buitenrelatie ontstaat.

De spelregels

Formaat: Zorg er voor dat je werk, als het bedoeld is om te worden opgehangen, niet groter is dan 70 x 50 cm. Voor vrijstaand ruimtelijk werk geldt alleen: “het moet wel door de deur kunnen”.

Stuur een foto van je werk vóór 7 april naar: educatie@museumflehite.nl. Deze foto is minimaal 1280 dpi breed.

Vermeld daarbij:

• Naam, leeftijd, telefoonnummer

• Locatie (“uitzicht op…” of “vanuit raam …(straat)”)

• Materiaal en techniek

• De afmetingen van het werk

Jury

De jury, een aantal medewerkers van het museum, bepaalt welke werken geëxposeerd worden. Ze letten daarbij niet alleen op de manier van verbeelden en op de aanwezigheid van de binnen-buitenrelatie, maar ook op een mooie verdeling op de expositie van leeftijden van de makers, de afgebeelde plekken in de stad en de gebruikte technieken.

Deze jury bestaat uit Rik Jagtenberg (beheerder in het museum en voormalig docent beeldende vorming) Aidah Amer (als schoonmaakster in Museum Flehite ziet zij de stadsgezichten elke werkdag), Onno Maurer (kunsthistoricus en locatiedirecteur van Museum Flehite), Lydia Edelkoort (stadshistoricus van Amersfoort) en Karen Wins (educatiemedewerker en voormalig docent beeldende vorming). Als je werk is geselecteerd voor de expositie, ontvang je van ons bericht over het tijdstip en de manier van inleveren bij Museum Flehite. Ter inspiratie Op www.museumflehite.nl zie je alvast welke inzendingen er zijn ontvangen. Daarnaast vind je er enkele raam-uitzichten uit de museumcollectie.