ARTIS: leuk en leerzaam met gratis lesmateriaal

Artis

Dit schooljaar staan de poorten van ARTIS weer open om groepen te ontvangen. In het ARTIS-Park kunnen leerlingen luisteren naar dierverzorgers tijdens “ARTIS Vertelt” of met gratis lesmateriaal van ARTIS aan de slag: een dierenspeurtocht voor de allerjongsten of een route langs “Recordhouders”. Thema’s als duurzaamheid en biodiversiteit worden behandeld in “beschermde dieren en planten” en het opdrachtenblad “Water en Leven”. Natuurbehoud, belangrijk in de missie en visie van ARTIS, wordt op verschillende plekken in het ARTIS-park op een laagdrempelige en originele manier onder de aandacht gebracht.

Er is altijd iets te vinden dat aansluit bij de leeftijd en interesse van de leerlingen. Naast diverse binnenverblijven zoals het Apenhuis en de Vlinderkas heeft het ARTIS-Park ook historische volières, tal van monumenten en eeuwenoude bomen die allemaal hun eigen unieke verhaal vertellen. Daartussendoor slingeren paden, waarbij je tussen het groen bekende dieren kunt ontdekken, zoals de giraffen, zebra’s en olifanten, maar ook onbekendere, zoals de anoa en de algazel. Zowel binnen als buiten zijn er daarnaast genoeg plekken om even neer te strijken met een overheerlijke ARTIS-lunch.

Kom met je klas naar een voorstelling in het ARTIS-Planetarium en geniet van een reis door het heelal of bezoek de nieuwe film over buitenaardse werelden. Vergeet voor de bovenbouw ook ARTIS-Micropia niet: Het kleinste leven wordt daar op een educatieve en interactieve manier zichtbaar gemaakt. Er zijn bij ARTIS-Micropia vier verschillende lespakketten om uit te kiezen.

Bekijk de mogelijkheden op www.artis.nl. Maak nu direct een boeking voor een (combi)bezoek aan ARTIS via: https://tickets.artis.nl/nl/onderwijs/