Beleef een avontuurlijk dagje weg in het Nationaal Militair Museum

NMM Arsenaal Kids
NMM Xplore

Een schoolreisje naar het Nationaal Militair Museum (NMM) is een dag vol actie en plezier. Hier komen verhalen van militairen tot leven en kom je alles te weten over de krijgsmacht van vroeger en nu.

Middels digitale presentaties, tactische games, unieke objecten en indrukwekkende persoonlijke verhalen van militairen wordt het verhaal van de krijgsmacht verteld. Het Arsenaal staat vol met tanks en pantservoertuigen én er hangen verschillende vliegtuigen aan het plafond.

OORLOG DOOR DE OGEN VAN EEN KIND
Stap binnen in De Klas van ’45 Xperience en beleef waargebeurde verhalen van kinderen van toen, alsof je er zelf bij was. Hoe voelt Jack zich als hij zijn slaapkamer aan een Duitse soldaat moet afstaan? Wat schrijft Corrie aan haar vader die gevangen zit in kamp Amersfoort? Hoe vindt de vader van Ad zijn familie terug tijdens de bevrijding? De verhalen worden verteld aan de hand van een audiotour langs levensecht nagebouwde scenes uit de levens van Cor, Frits, Jack, Corrie en Ad. Een unieke belevenis die indruk maakt.

XPLORE: GA MEE OP ONTDEKKINGSREIS
Naast het indrukwekkende verhaal van de krijgsmacht en de uitgebreide collectie valt er voor kinderen genoeg zelf te ontdekken en te doen! In de interactieve speelruimte Xplore kunnen leerlingen zélf de wereld van de krijgsmacht ontdekken. Ga op een geheime missie met de onderzeeboot, vlieg mee met een Chinook of verdedig het kasteel tegen indringers.

Kijk voor meer informatie op NMM.nl/onderwijs