Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt 2x per jaar nieuws, tips en leuke aanbiedingen per e-mail.
Het Klokhuis over Werelderfgoed
Het Klokhuis over Werelderfgoed
Ons Koninkrijk kent maar liefst twaalf door UNESCO erkende Werelderfgoederen, die allemaal op bijzondere wijze het verhaal vertellen waarom zij uniek zijn in de wereld. Deze Werelderfgoederen zijn verspreid over ons Koninkrijk, maar via de afleveringen van Het Klokhuis over Werelderfgoed nu voor scholen ook te zien in de klas!
Naast de aflevering 'Wat is Werelderfgoed?' is er voor elk Werelderfgoed in ons Koninkrijk ook een speciale aflevering gemaakt.
Aflevering: Wat is Werelderfgoed?
Meer dan 1100 plekken over de hele wereld staan op de Werelderfgoedlijst. Bekende voorbeelden zijn de piramides in Egypte, de Eiffeltoren in Parijs en de Chinese Muur, en in Nederland de Waddenzee en de molens van Kinderdijk. Deze plekken zijn zo belangrijk voor de mensheid, dat ze altijd bewaard en beschermd moeten worden. Janouk zoekt in deze aflevering uit hoe die Werelderfgoedlijst is ontstaan en hoe je er op komt.
Werelderfgoed in ons Koninkrijk
Waarom zijn deze locaties uniek in de wereld? Waarom mogen zij zich scharen in het rijtje Great Barrier Reef, Paaseilanden en de de piramides van Gizeh? Voor iedere locatie is daar een eigen, uniek antwoord op te vinden. Voor deze afleveringen reisden de presentatoren van Klokhuis daarom door ons hele Koninkrijk om ons te laten zien wat deze gebieden en gebouwen zo bijzonder maakt en waarom ze moeten worden bewaard voor de toekomst.
Tot de twaalf door UNESCO erkende Werelderfgoederen behoren: Neder-Germaanse Limes, Koloniën van Weldadigheid, Hollandse Waterlinies, Van Nellefabriek, Grachtengordel van Amsterdam, Waddenzee, Rietveld Schröderhuis, Droogmakerij de Beemster, Ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad op Curaçao, Molencomplex Kinderdijk-Elshout en Schokland en omgeving.
De hele serie is terug te kijken via www.hetklokhuis.nl/werelderfgoed