Mondriaanhuis biedt online knutselplezier in voorjaarsvakantie

mondriaanhuis-3

Met de online knutselopdrachten van het Mondriaanhuis hoeft niemand zich te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie. Ontwerp, bouw en kleur je eigen Mondriaan-droomhuis. Of ga aan de slag met de kleurplaat.

Honderd jaar geleden ontwierp Piet Mondriaan zijn beroemde atelier in Parijs. Helemaal naar zijn eigen smaak. Voor kinderen die zelf creatief aan de slag willen gaan is er de doe-het-zelf-knutselopdracht 'Maak je eigen Mondriaanhuis'.

Ze kunnen daarbij karton gebruiken. Een prima mogelijkheid om van lege dozen en verpakkingsmaterialen af te komen. Ga naar www.mondriaanhuis.nl en download de uitleg waarin staat wat je nog meer nodig hebt om te kunnen beginnen. Daarnaast kan een kleurplaat worden gedownload.

Online schilderworkshop

Voor volwassenen is er via de website van het museum een online schilderworkshop te volgen. Museumdocent Margot Peters legt in heldere stappen uit hoe je op een eenvoudige manier een landschap kunt terugbrengen tot de hoofdlijnen, net zoals Mondriaan dat deed. Pak je penselen, verf en schildersdoek of papier en doe mee!