Nationaal Militair Museum

Beschrijving organisatie

Beleef het meest uitdagende dagje weg bij het Nationaal Militair Museum!

Een dagje weg bij het NMM is een dag vol avontuur en plezier voor het hele gezin. Hier komen aangrijpende verhalen tot leven en leer je alles over de wereld van een militair. Naast de uitgebreide collectie valt er genoeg zelf te ontdekken en te doen!

Binnen
Het Arsenaal staat vol met tanks en pantservoertuigen, en er hangen straaljagers en vliegtuigen aan het plafond. In de verschillende thema ruimten wordt op interactieve wijze het verhaal van de krijgsmacht verteld en kun je luisteren naar persoonlijke verhalen van militairen. In Xplore gaan kinderen zelf aan de slag: zo kunnen ze onder andere een pantservoertuig door het landschap besturen, vliegen in een F-16, zelf buskruit maken of plaatsnemen achter een nachtkijker en speuren naar de vijand!

Buiten
Energie over? Ook buiten is er genoeg te doen en beleven. Klim en klauter in de speeltuin, of meet de krachten op de stormbaan. Wie heeft de snelste tijd? In de directe omgeving van het museum wordt de militaire geschiedenis van Park Vliegbasis Soesterberg zichtbaar: bunkers, shelters en munitiedepots.

 

Adres: 
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX
Soest

Contact:

E-mailadres:
Website: