Nieuwe Rijksmuseum-rondleiding voor mbo-studenten

Rijksmuseum MSO studenten

Het Rijksmuseum biedt speciaal voor mbo-studenten een nieuwe rondleiding aan. De rondleiding sluit aan op het vak burgerschap dat wordt gegeven op mbo-scholen. Tijdens de nieuwe rondleiding De ideale burger gaan mbo-studenten in gesprek over maatschappelijke thema’s, zoals emancipatie, seksuele revolutie, geloof en koloniaal verleden.

Inhoud rondleiding

Centraal staat het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden. Samen met een rondleider bekijken studenten de kunstwerken en maken zij kennis met de levensverhalen van 15 historische figuren uit de collectie van het Rijksmuseum. Met welke dilemma’s hebben zij geworsteld? Welke invloed hebben zij gehad op de geschiedenis? Wat kunnen we van hen leren? Ze gaan in gesprek over maatschappelijke thema’s, zoals emancipatie, seksuele revolutie, geloof en koloniaal verleden.

ThiemeMeulenhoff x Rijksmuseum

ThiemeMeulenhoff is educatief partner van het Rijksmuseum. ThiemeMeulenhoff en het Rijksmuseum helpen mbo-docenten o.a. bij het toepassen van kritische denkvaardigheden in hun lessen. Samen hebben wij lesmateriaal ontwikkeld als voorbereiding op een bezoek aan het Rijksmuseum.