Ontdek de wereld van brandweer, politie en ambulance

PIT Almere veiligheidsmuseum schoolreis

Op zoek naar een leuk schoolreisje of educatief programma? Ontdek met de hele klas de wereld van de politie, brandweer en ambulance bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere.

Kleuters maken spelenderwijs kennis met de wereld van veiligheid. Er zijn vier activiteiten: verkleden als politieagent, brand blussen zoals de brandweer, een quiz in de ambulance en het verkeer regelen op de skelterbaan als verkeersregelaar. Zo leren de leerlingen het werk van de politie, brandweer en ambulance kennen. Ook ontdekken zij wat een museum is en wat daarbij komt kijken.

De leerlingen van groep 3 en 4 gaan op ontdekkingstocht met de vraag: Wie houden ons veilig en wat kun je zelf doen voor veiligheid? Hierbij wordt er dieper in gegaan op de museumstukken. Er zijn vier activiteiten: maak een onveilig huis weer veilig, match de juiste spullen bij de juiste hulpdienst, rijd zo veilig mogelijk over de skelterbaan en doe de voertuigentour.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 krijgen een rondleiding van een ervaringsdeskundige met verhalen over de politie, brandweer en ambulance. Ook gaan de leerlingen onderzoekend leren over veiligheid met een speurtocht. Verwacht unieke kijkjes in historische voertuigen en onderzoek de bijzondere museumschatten!

Schoolgroepen zijn welkom op dinsdag- en donderdagochtenden van 10:00-11:30 uur. PIT kan maximaal 31 leerlingen tegelijk ontvangen.

Tarieven:
Leerlingen: €5 per kind
Begeleiders gratis

Reserveer via pitveiligheid.nl of 036 8446637