Op reis dichtbij huis

Orientalis

Op reis dichtbij huis

Heb jij al plannen voor de meivakantie? Trek er op uit in eigen land en ga op zoek naar de pelgrim in jezelf. Bij Museumpark Orientalis ontdek je wandelend door de prachtige natuur en historische dorpjes verschillende culturen en geloven. Van 22 april tot en met 7 mei worden er daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

Bij de ingang van het Museumpark krijgt ieder gezin een gratis pelgrimstasje mee. Aan de hand van deze speurtocht met opdrachtjes komen kinderen van alles te weten over het leven in het Midden-Oosten, vroeger en nu.

In de meivakantie kan iedereen zelf aan de slag met oude ambachten. Hoe maakten mensen vroeger touw? Dat ervaar je natuurlijk het beste door je eigen springtouw te vlechten. Op verschillende dagen kun je eigen olielampjes kleien, Romeinse armbandjes maken of het (Oud-)Griekse alfabet leren schrijven.

Op verschillende dagen kunnen kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen meedoen aan een workshop ‘labyrint lopen.’ Een labyrint is een duizenden jaren oud pad die symbool staat voor je levensweg. Een labyrint aandachtig lopen, is een bijzondere ervaring. Als onderdeel van de workshop schrijf je een kaartje aan jezelf. Die krijg je later thuisgestuurd.

Op je pelgrimstocht mag iets te eten of te drinken natuurlijk niet ontbreken. Elke dinsdag en donderdag kun je terecht in het nieuwe zencafé. Hier ga je zonder schoenen binnen en kom je tot rust. Natuurlijk is ook de Romeinse Herberg geopend voor koffie en thee of lunch.

Museumpark Orientalis is weer geopend voor individueel bezoek van 7 april tot en met 4 juni. Tijdens deze hele periode is de tentoonstelling ‘Piëta’ te bekijken. Het overige programma wisselt dagelijks. Voor sommige activiteiten is het nodig dat je je van te voren opgeeft. Kijk hiervoor, evenals voor de actuele openingstijden en toegangsprijzen, op www.museumparkorientalis.nl