Paleis Het Loo: de plek waar je geweest wilt zijn

Paleis Het Loo: de plek waar je geweest wilt zijn

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn sta je oog in oog met de geschiedenis van Nederland en het Huis van Oranje. In het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van het land ervaar je de geschiedenis daar waar deze geschreven is.

Ontdek 330 jaar aan mooie en minder mooie verhalen. Over macht, liefde, politiek, kunst en vakmanschap. In het paleis, de tuinen of in de klas. Reflecteer op je eigen herinneringen of help mee bij het onderhouden van de paleistuin, waar hoge fonteinen het goud nog meer laten stralen.

Vanaf 2023 opent Het Juniorpaleis, waarin 21e-eeuwse vaardigheden centraal staan. Een unieke plek waar je gastvrijheid in de breedste zin leert kennen.

Afgestemd op de klas
Er zijn lesprogramma’s voor alle groepen en schooltypes. Ontvang een docentenhandleiding met verschillende modules bij iedere les, om de voorbereidende en afrondende lessen samen te stellen naar de behoeftes van de klas. Bij de online lessen bezorgt Paleis Het Loo alles wat nodig is op school.

Meer informatie en boeken
Wil je meer weten over de lesprogramma’s of heb je een specifiek verzoek? Kijk op onze website of stuur een e-mail naar onderwijs@paleishetloo.nl. http://www.paleishetloo.nl/bezoek/onderwijs