Sfeervolle afsluiting van het buitenseizoen

Zuiderzeemuseum_Avondopenstelling

Sfeervolle afsluiting van het buitenseizoen Avond vol muziek, Oudhollandse kermis en vuurwerk In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 23 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Bezoek de demonstraties van de verschillende ambachtslieden, vaar mee op de veldschuit voor een sfeervol tochtje over de grachten en luister naar de diverse muziekoptredens van onder andere SYA Music, Homesick, Spider & The Fly, Oriental Jazz en Orgel 't Drommetje. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen (zolang de voorraad strekt) en is het kinderatelier geopend. De avond wordt feestelijk afgesloten met een knallende vuurwerkshow, wat een mooi uitzicht oplevert vanaf het dijkje.

Op deze avond werpen vele stormlantaarns, sfeervol licht over de straten en huisjes van het buitenmuseum. Bovendien zijn niet alleen alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar is ook Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren twintig geopend. Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut! Bewonder ook onze bewegende poppenkast jurk.

Prijzen en openingstijden

De Avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is 8,50 euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Koop online je tickets om verzekerd te zijn van een plekje. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan bij het recreatiegebied Enkhuizerzand of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen ’s avonds niet.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het museum vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het verleden met het heden op een toegankelijke manier en voor een divers publiek. Zo komen jong en oud al wandelend in aanraking met de Zuiderzeecultuur van zo’n honderd jaar geleden. Daarnaast koppelt het museum de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze aan hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen. In 2021 ontving het museum niet alleen de zilveren ANWB-award voor het leukste uitje van Noord-Holland, maar ook de Travellers’ Choice Award van Tripadvisor. Lonely Planet nam het Zuiderzeemuseum op als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids ‘Best in travel 2020’ en van Museumkids kreeg het Zuiderzeemuseum opnieuw het predicaat ‘Kidsproof’ voor 2021.