Slot Loevestein

Beschrijving organisatie

In het vroegere soldatendorp van Slot Loevestein vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je vanaf 1 mei beleven in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

In 1001 bommen en granaten maken leerlingen spelenderwijs kennis met een 17e eeuwse vesting in de Hollandse Waterlinie. Ook de relatie met de vesting Gorinchem komt aan bod. Behandelde tijdvensters: Willem van Oranje, De Republiek, Hugo de Groot, Napoleon Bonaparte en De Eerste Wereldoorlog. Past binnen de kerndoelen: 48, 51, 52, 53 (Oriëntatie op jezelf en de wereld), 56 (Kunstzinnige oriëntatie).

Scholen zijn altijd welkom op Slot Loevestein, maar helemaal op maandagen van april - september tegen een speciaal tarief van € 6,- (gratis begeleiding 1 per 5 leerlingen). Kom zelf de geschiedenis uitpluizen met de persoonlijke RFID-sleutel (groep 6 t/m 8), rondleiding (groep 1 t/m 5) of combi voor € 10,-.

Adres: 
Loevestein 1
5307 TG
Poederoijen

Contact: