Villa Zebra

Villa Zebra

HET IS ZOVER! - Aanstaande woensdag 9 juni mogen we - na meer dan zes maanden sluiting - eindelijk weer open. We verheugen ons op Villa Zebra zoals het bedoeld is; mét bezoekers. Iedereen is welkom! Laat je verrassen door hedendaagse kunst in de tentoonstelling ZELF! (2 t/m 6 jaar) of duik in de wondere wereld van SEA DE ZEE (5 t/m12 jaar). Bij beide tentoonstellingen hoort een leuke nieuwe workshop.

NIEUWE OPENINGSTIJDEN - We gaan voortaan eerder open! Vanaf 9 juni kun je op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag al om 10.00 uur naar Villa Zebra toe. Tijd genoeg om, bijvoorbeeld, met de jongste kinderen op pad te gaan en de sprookjesachtige wereld van Zelf! te ontdekken. Kijk op de website voor onze openingstijden.

NIEUWE WORKSHOPS

ZELF! | WAKKER WORDEN - In de tentoonstelling ZELF! breng je een bezoek aan het pop-up sprookjesboek van Caroline Ellerbeck waar bekende verhalen een verrassende wending krijgen. In de bijbehorende workshop WAKKER WORDEN! vragen we onze bezoekers om hulp. Na een lange winterslaap is Villa Zebra namelijk weer geopend en het is de hoogste tijd om iedereen wakker te maken. Breng een bezoek aan ZELF! en ga daarna door naar de workshop. We maken een sprookjesfiguur van klei en een 'kus op een stokje' zodat iedereen wakker gekust kan worden. Reserveer hier je bezoek aan ZELF!.

SEA DE ZEE | WADLOPERS - In de tentoonstelling Sea de Zee ga je op ontdekkingstocht in de oceaan waar je mooie gedichten, prachtige schilderijen en zelfs flessenpost tegenkomt. Wadlopers leven op het strand, ze zitten verstopt tot iedereen naar huis gaat. Dan komen ze tevoorschijn en ruimen achtergelaten rommel en aangespoeld plastic op door met hun exoskelet door het zand te rollen. Super handig, want daarmee ruimen ze het hele strand op. Breng een bezoek aan Sea de Zee en ga daarna door naar de workshop. Maak van plastic soep een Wadloper en test hem uit in het zand, neem hem mee naar het strand of gewoon mee naar huis! Reserveer hier je bezoek aan SEA DE ZEE.

PAKJE KUNST - Vanaf aanstaande woensdag kun je bij Villa Zebra ook zelf een bijzonder kunstwerkje rijker worden! Nieuw in Villa Zebra is namelijk de Pakje Kunst automaat. Bij dit initiatief worden kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht in de eigen regio. De kunstwerken trek je uit een mechanische automaat voor slechts €4,- en een deel van de opbrengst gaat naar de kunstenaars. Tip: zorg dat je voldoende 2 euro munten meeneemt! Een pakje kunst aankoop werkt namelijk verslavend.

FEEST IN HET POPPENHUIS – We bouwen aan een aantal nieuwe verrassingen bij Villa Zebra! Fase 1 is gestart met een heuse ‘verbouwing’. Ons geliefde poppenhuis heeft namelijk een make-over gekregen. Voortaan kan er gespeeld worden in kamers geïnspireerd op het boek 'Feestmaal voor de koning' van Marlies Verhelst en Linda Faas. Het poppenhuis kan vanaf 1 juli ook gereserveerd worden voor een nieuw kinderfeestje! Meer weten? Lees hier meer over onze feestjes die vanaf nu weer te boeken zijn.

Onze nieuwe plannen voor de begane grond worden mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds, een tijdelijk noodfonds van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Het ministerie van OCW, Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds/Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Stichting Elise Mathilde Fonds, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Tezamen ondersteunen ze de culturele sector bij corona-gerelateerde kosten om publiek veilig te ontvangen.