Voorjaarsvakantie-activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden

Kinderen in Rijksmuseum van Oudheden

De voorjaarsvakantie (t/m zondag 5 maart 2023) staat in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden in het teken van knutselen, de oude havenstad Byblos in Libanon en de kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’. In de tentoonstelling over de eeuwenoude stad Byblos kan jong en oud samen aan de slag met ‘de grote Byblos-show’. Dat is een speciale audiotour om al speurend en spelend de bewoners van Byblos te leren kennen. Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen aan de slag met schaar, papier, ijzerdraad en kleurpotloden om de koningen en koninginnen van Byblos te knutselen, die in de tentoonstelling te zien zijn. Voor de jongste kinderen zijn er kleurplaten. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis naar het museum, ook alle knutselactiviteiten zijn gratis.

www.rmo.nl

Duizenden jaren geleden haalden de farao’s van Egypte kostbare cederhout uit Libanon voor het bouwen van hun tempels en paleizen. Hoe die handel met de farao’s de havenstad Byblos schatrijk maakte, wordt verteld in een audiotour voor het hele gezin: ‘De grote Byblos-show’. Hierin neemt de stad Byblos jong en oud zélf mee op een interactieve reis door haar verleden: van klein dorp aan de Middellandse Zee tot belangrijkste havenstad van de Middellandse Zee.

Speuren kan in de vakantie ook in de kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’. Met spellen, filmpjes, codes en raadsels gaan kinderen op zoek naar Toetanchamons ondergrondse graftombe. Daarna nemen een kijkje in het Egyptische Dodenrijk en in een modern mummie-laboratorium. Ook toetsen ze het waarheidsgehalte van de vele verhalen die er bestaan over de beroemdste farao van Egypte. Op zoek naar Toetanchamon’ is speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor kleine broertjes of zusjes is er een speurkaart. Het museum is tijdens de vakantie elke dag open van 10 tot 17 uur. Alle informatie is te vinden op www.rmo.nl