Wandelen en interview met Sinan Can

Afb. BNNVARA

Wandelen en interview met Sinan Can

Ter afsluiting van zijn nieuwe serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs,’ begeleidt Sinan Can op zondag 29 januari om 11:00 uur een wandeling bij Museumpark Orientalis. Tijdens de wandeling zal hij vertellen over de kleurrijke mensen die hij op zijn reis door het Midden-Oosten ontmoette. De wandeling wordt gecombineerd met een interview door historicus en schrijver Mijke Pol.

In de serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs’ gaan journalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom op een ontdekkingstocht door het Midden-Oosten. Ze volgen de mythische rivier de Eufraat op zoek naar de mooiste landschappen, de meest kleurrijke mensen en verborgen schatten. Sinan volgt de Eufraat duizenden kilometers dwars door Syrië en Irak naar waar de rivier uitmondt; een plek die het Paradijs genoemd wordt.

Tijdens de wandeling en het interview vertelt Sinan over de mensen die op zijn reis door het Midden-Oosten ontmoette: “Na jarenlang door het gebied te zijn gereisd, kan ik [nu] laten zien hoe ik het Midden-Oosten óók beleef. Dat heeft geweldige verhalen opgeleverd die ons hebben ontroerd, verrast en doen glimlachen. Vanuit het perspectief van al die bewoners die hun eigen paradijs op aarde proberen op te bouwen.”

De verbinding met Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting is passend. Op deze unieke locatie (50ha groot) worden aan de hand van 29 rijksmonumenten vele verhalen over het Midden-Oosten vertelt. Het museumpark heeft als missie om de ontmoetingsplek te zijn die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en kunst van bezinning.

Voor deelname aan de wandeling wordt de entreeprijs van het museumpark gevraagd, toegang met Museumkaart is gratis. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Het is aan te raden om je om 10:45 uur te melden bij de kassa. Kijk voor meer informatie op www.museumparkorientalis.nl

AFbeelding BNNVARA