Wilma met kat verschijnt aan de Utrechtsestraat

Wilma met de kat.png

Omdat Museum Arnhem honderd jaar is geworden, trakteert het museum de stad Arnhem op een serie van muurschilderingen. Deze maand startte schilderscollectief De Strakke Hand met de uitvoering van de eerste muurschildering, één van de publiekslievelingen uit de collectie: Wilma met kat van Carel Willink. Het werk verschijnt op de Utrechtsestraat, op de route tussen Arnhem Centraal en het museum. De muurschildering is deze week klaar. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen!

Afscheidsvideo

Walburgiskerk De Kerk sluit de deuren

Na de sluiting van het museumgebouw richtte Museum Arnhem zich sinds 2019 op actuele kunst en vormgeving in De Kerk. Museum Arnhem verlaat De Kerk zodat de organisatie zich volledig kan focussen op de heropening van het museum, in het voorjaar van 2022. Vanwege de huidige coronamaatregelen kon het slotweekend in De Kerk helaas niet doorgaan. Daarom eindigt Museum Arnhem de periode in de Walburgiskerk met een aftermovie, waarin we terugblikken op een mooie periode in deze tijdelijke tentoonstellingsruimte.

Nieuw Mini College van Jochem van Eijsden

Wie is Aleijda Wolfsen? In de nieuwste aflevering van onze Mini Colleges deelt Jochem een mysterie met je: wie is de schilderes Aleijda Wolfsen? Museum Arnhem bezit twee portretten van haar. Maar in de 17e eeuw waren er twee vrouwen die Aleijda Wolfsen heetten, die ook nog eens familie van elkaar waren. Wie van hen is de schilderes van deze werken? Bekijk het Mini College hier.